ΕΛΛΑΔΑ: 'Ταρακουνήθηκε' η Κρήτη μετά από ισχυρό σεισμό - Ανησύχησαν οι κάτοικοι

ΕΛΛΑΔΑ: 'Ταρακουνήθηκε' η Κρήτη μετά από ισχυρό σεισμό - Ανησύχησαν οι κάτοικοι

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα (12/010) ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/10) και είχε επίκεντρο 49 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σητείας. Το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσια περιοχή βόρεια μεταξύ της Κρήτης και της Καρπάθου, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 21,3 χλμ.

Ισχυροί μετασεισμοί, ο ένας 4,4 Ρίχτερ
Στα επόμενα 40 περίπου λεπτά ακολούθησαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις. Η πρώτη ήταν μεγέθους 3,2 Ρίχτερ (στις 03:41), η δεύτερη που ήταν και η πιο ισχυρή, 4,4 Ρίχτερ (03:44 με εστιακό βάθος 27 χλμ) και άλλη μία μεγέθους 3,1 Ρίχτερ στις 03:56.

Ακολούθως, έγιναν άλλοι τρεις μετασεισμοί μεγέθους 3,4 (04:10), 4,1 (04:11) και 3,5 (04:35) Ρίχτερ , με την σεισμική δραστηριότητα να είναι έντονη στην περιοχή τη νύχτα.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε μεγάλο μέρος του νησιού και ανησύχησε τους κατοίκους. Οπως αναφέρει το ekriti.gr, ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και άλλα σημεία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Από iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Στη Νέα Υόρκη είναι από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, όπου την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη άτυπη πενταμερής συνάντηση για το κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Ένας στόχος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι εφικτός, λόγω των όσων προηγήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πενταμερής, στη Γενεύη, με την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και την άρνηση του κατοχικού ηγέτη, να προχωρήσει η συμφωνία στη δέσμη των έξι μέτρων, που περιλαμβάνουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.