ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Δηλώσεις για επενδυτικό πρόγραμμα και Ευρ. Συμβούλιο - Τι είπε για την ακύρωση ταξιδιού Μαάς στην Τουρκία

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ: Δηλώσεις για επενδυτικό πρόγραμμα και Ευρ. Συμβούλιο - Τι είπε για την ακύρωση ταξιδιού Μαάς στην Τουρκία

Για την προσπάθεια να χτιστεί ένα καλό όνομα στο εξωτερικό και για τις παραβιάσεις της Τουρκίας μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Σε δηλώσεις στο Κρατικό Ραδιόφωνο προέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, τόσο για το θέμα των πολιτογραφήσεων, όσο και για τα τελευταία δεδομένα με τις παραβιάσεις της Τουρκίας και το επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Όπως είπε, «γίνεται προσπάθεια να χτιστεί ένα όνομα για την χώρα μας στο εξωτερικό. Να προωθεί την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της χώρας μας».

Σε αυτό, συσχέτισε και την χθεσινή απόφαση για παύση του προηγούμενου επενδυτικού προγράμματος.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είπε πως «θα γίνει ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Έλληνα Πρωθυπουργό υπό το φως των προσφάτων αποφάσεων».

Πρόσθεσε δε ότι είναι οι εξελίξεις δηλώνουν ένα αρνητικό σκηνικό και δημιουργούν μια περαιτέρω αρνητική εικόνα, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια αποκλιμάκωσης.

Συνεχίζεται η γερμανική πρωτοβουλία – Η ερμηνεία του για την ακύρωση του ταξιδιού στην Τουρκία

Τέλος, ανέφερε πως η Γερμανική πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση συνεχίζεται, παρά το ότι ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Χάικο Μάας ακύρωσε το ταξίδι του στην Τουρκία.

«Ακόμη κι αυτό στέλνει κάποια μηνύματα και είναι επίσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναπτύσσεται», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top