ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δραματική έκκληση του υπουργείου Υγείας για ιχνηλάτηση - Κρούσματα από ποδόσφαιρο και έλεγχο σε 'οίκο ευγηρίας και άλλες δομές'

Δραματική έκκληση του υπουργείου Υγείας για ιχνηλάτηση - Κρούσματα από ποδόσφαιρο και έλεγχο σε 'οίκο ευγηρίας και άλλες δομές'

Σε υπεύθυνη συμπεριφορά και πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων από όλους για επιτυχή διαχείριση της πανδημίας, καλεί το υπουργείο Υγείας, ενώ κρούσματα έχουν βρεθεί στο ποδόσφαιρο και από το πρόγραμμα εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές.

Λόγω του πολύ αυξημένου αριθμού θετικών περιστατικών COVID-19 που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες, αλλά και των υπεράριθμων στενών επαφών τους, η Ομάδα Ιχνηλάτησης της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης επικεντρώνεται στην ενημέρωση των θετικών στον ιό ατόμων, ζητώντας τους να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη Μονάδα τις στενές επαφές τους, ώστε να αρχίσει η ιχνηλάτησή τους.

Τα άτομα που ενημερώνονται από την Ομάδα Ιχνηλάτησης ότι είναι θετικά στον ιό οφείλουν με τη σειρά τους να επικοινωνήσουν με τις στενές επαφές τους ενημερώνοντάς τους ότι έχουν δηλωθεί τα στοιχεία τους για ιχνηλάτηση και αναφέροντάς τους ότι πρέπει να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό έως ότου επικοινωνήσει η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης μαζί τους για τη διευθέτηση ραντεβού για δειγματοληψία.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε άτομο, που ενημερώθηκε ότι είναι επαφή κρούσματος, έχει ή εκδηλώσει συμπτώματα πριν επικοινωνήσει η Ομάδα Ιχνηλάτησης μαζί του, οφείλει να ενημερώσει τον Προσωπικό του Ιατρό για τα συμπτώματα, δηλώνοντάς του απαραίτητα ότι αποτελεί στενή επαφή επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19.

Όπως διαπιστώνεται από τα δεδομένα που συλλέγει η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, πολλές από τις αλυσίδες έχουν ως αφετηρία επιμόλυνσης κοινωνικές συναθροίσεις, όπως είναι οι γάμοι, οι βαφτίσεις και τα ιδιωτικά πάρτι. Ως εκ τούτου, απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παρευρίσκονται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και να μεριμνούν για την ατομική τους προστασία, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση γάμων και βαφτίσεων διέπεται από πρωτόκολλα και οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική εκδήλωση, για παράδειγμα πάρτι αρραβώνων, επετείων, κοκ, δεν επιτρέπονται.

Η συνετή και υπεύθυνη συμπεριφορά και η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από όλους είναι το κλειδί για την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης την οποία βιώνουμε.

Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για τα νέα περιστατικά:
Τα υπόλοιπα 192 περιστατικά για τα οποία έγινε η διερεύνηση, προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 474 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 42 κρούσματα.
Από 1,894 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 126 κρούσματα.
Από 1,129 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
Από 295 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 7 κρούσματα.
Από 288 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Από 1 δείγμα που λήφθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Από 306 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε χωριά των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα.
Από 338 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
Από 216 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top