ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τροποποιείται στις έξι δόσεις η πρόταση νόμου για καταβολή του ΦΠΑ

Τροποποιείται στις έξι δόσεις η πρόταση νόμου για καταβολή του ΦΠΑ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συμφώνησε όπως τροποποιηθεί και επεκταθεί στους έξι μήνες η πρόταση νόμου της βουλευτού του ΔΗΚΟ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου σχετικά με τον περί ΦΠΑ νόμο του 2020.

Σε συνεδρία της τη Δευτέρα, η Επιτροπή συζήτησε την πρόταση που αφορά καταβολή του οφειλόμενου ΦΠΑ σε δύο ισόποσες δόσεις, καταβλητέες μέχρι την 10η Νοεμβρίου του 2020 και μέχρι την 10η Δεκεμβρίου του 2020 αντίστοιχα, χωρίς την επιβολή πρόσθετης επιβάρυνσης ύψους 10%.

Ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου πρότεινε όπως επεκταθεί η πρόταση στις έξι μηνιαίες δόσεις, μέχρι δηλαδή τον Απρίλη, σημειώνοντας ότι λόγω της πανδημίας αυτό θα ήταν μια καλύτερη λύση.  
 
Οι υπηρεσίες του κράτους που προσκλήθηκαν στη συνεδρία δεν έφεραν ένσταση.
 
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ζήτησε από την Γραμματεία όπως τροποποιηθεί η πρόταση ούτως ώστε να περιλαμβάνει καταβολή του ΦΠΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις χωρίς την επιβολή του 10% προστίμου.
 
Η αναθεωρημένη πρόταση νόμου θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής.
 
Εξάλλου, η Επιτροπή συζήτησε για τον περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 5) Νόμος του 2019 στη βάση πρότασης νόμου των Βουλευτών Στέφανου Στεφάνου, Άριστου Δαμιανού και Αντρέα Καυκαλιά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις. Στόχος είναι όπως λέχθηκε η διόρθωση στρεβλώσεων και αδυναμιών που έχουν εντοπιστεί σε σχέση με την εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (5%) στην παράδοση και ανέγερση κατοικιών.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοποι» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Τραγωδία στη Λάρνακα: Νεκρός 35χρονος που πήγε για βραδινό κολύμπι - Εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητος

Συναγερμός στις Αρχές: Στις φλόγες δύο οχήματα και μια μοτοσικλέτα σε κατάστημα επιδιόρθωσης μοτοσικλετών στη Λευκωσία



Βίντεο: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο ο 45χρονος για τον φόνο στην Ορμήδεια – Ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κωνσταντινίδη

Βίντεο: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο ο 45χρονος για τον φόνο στην Ορμήδεια – Ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κωνσταντινίδη

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου ο 45χρονος δράστης, για τον φόνο του 52χρονου Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top