ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑΤΑΡ: 'Δεν είναι στην ατζέντα η επιστροφή των Βαρωσίων, μελέτη για παροχή ρεύματος στην περιοχή' - Τι είπε για το Κυπριακό και ο καφές με Αναστασιάδη

ΤΑΤΑΡ: 'Δεν είναι στην ατζέντα η επιστροφή των Βαρωσίων, μελέτη για παροχή ρεύματος στην περιοχή' - Τι είπε για το Κυπριακό και ο καφές με Αναστασιάδη

Δηλώσεις του νέου κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, φιλοξενεί την Κυριακή (25/10) η τ/κ Yeni Duzen.

Μεταξύ άλλων, ο Τατάρ αναφέρθηκε στο Κυπριακό, τις διαπραγματεύσεις και το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Όσον αφορά το Κυπριακό ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι 'η Κύπρος και η συνθήκες έχουν αλλάξει. Πριν 25-30 χρόνια ο μόνος δρόμος για μας ήταν η λύση. Είμαστε  σε πολύ διαφορετικό σημείο από το να εξαφανιστούμε αν παραμείνει άλυτο το Κυπριακό'.

'Ναι μπορεί να χρειαστεί λύση, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτική επειδή υπάρχει η λεγόμενη ‘τδβκ’. Το είπε ο Έρογλου και θα συνεχίσω να το λέω. Δεν χρειαζόμαστε μια λύση αύριο το πρωί', πρόσθεσε.

Σχετικά με τα Βαρώσια, ο Τατάρ σημείωσε προκλητικά ότι 'το ψευδοκράτος’ είναι ο ιδιοκτήτης της γης και μετά από 46 χρόνια η επιστροφή της περίκλειστης πόλης δεν είναι στην ατζέντα μας. Επί του παρόντος υπάρχει μια μελέτη για να πάρουμε ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή'.

Την ίδια στιγμή, ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι αν μπορούσε να βρεθεί μια συνολική λύση, τα Βαρώσια θα μπορούσαν να επιστραφούν, ωστόσο είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο. Πέραν τούτου, υποστήριξε ότι οι ε/κ είχαν πολλές προτάσεις για τα Βαρώσια, αλλά δεν αποδέχτηκαν καμία.

Τέλος, ο Τατάρ ανέφερε ότι θα έχει μια συνάντηση για καφέ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, το πιο πιθανόν μέσα στον Νοέμβρη.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top