ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Βωνιάτης: 'Η χρήση μάσκας παντού στον εξωτερικό χώρο δεν με βρίσκει σύμφωνο / Γυρεύω να βάλω εμβόλιο και δεν βρίσκω'

Δρ. Βωνιάτης: 'Η χρήση μάσκας παντού στον εξωτερικό χώρο δεν με βρίσκει σύμφωνο / Γυρεύω να βάλω εμβόλιο και δεν βρίσκω'

Δηλώσεις για την κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στην Κύπρο αλλά και τα εμβόλια της γρίπης παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (26/10), ο επιδημιολόγος, Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Βωνιάτης ανέφερε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει να προσέχουμε γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προφυλαχθούμε. Σημείωσε δε, ότι τις επόμενες μέρες θα διαφανεί η πραγματική εικόνα σχετικά με την εξάπλωση του ιού στην κοινότητα.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, ο κ. Βωνιάτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 'η υποχρεωτική μάσκα στον εξωτερικό χώρο δεν με βρίσκει σύμφωνο να χρησιμοποιείται παντού, εκτός εκεί που υπάρχει συνωστισμός. Δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν θα έπρεπε. Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύω στην εθελοντική υπακοή στα μέτρα και όχι στην επιβολή του νόμου με πρόστιμα. Κάθε λογικός πολίτης θα προσπαθήσει να προφυλάξει τον εαυτό του'.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βωνιάτης τόνισε ότι δεν εννοεί ότι δεν πρέπει να φοράμε ποτέ μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, αλλά η χρήση της πρέπει να γίνεται εκεί όπου υπάρχουν συγκεντρώσεις και συνωστισμοί. Την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση από το Υπουργείο.

'Τα διατάγματα χρειάζονται, αλλά είδαμε και κάποια παρατράγουδα. Είχα δει στα κοινωνικά δίκτυα, μια φτωχή γυναίκα που ήταν μόνη της και επειδή δεν φορούσε μάσκα της επέβαλαν πρόστιμο. Αυτά θα πρέπει να αποφεύγονται. Η επιβολή του νόμου πρέπει να γίνεται εκεί που υπάρχει κίνδυνος όπως για παράδειγμα οι συγκεντρώσεις και τα πάρτι', συμπλήρωσε ο κ. Βωνιάτης.

Όσον αφορά τα εμβόλια για την γρίπη, ο κ. Βωνιάτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 'γυρεύω να βάλω εμβόλιο και δεν βρίσκω. Ούτε από τον προσωπικό μου γιατρό ούτε από φαρμακείο. Αυτή η κατάσταση δεν έπρεπε να επικρατεί'.

'Αν δεν ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι εμβολιασμοί, θα έχουν πρόβλημα ορισμένες ομάδες. Κανονικά έπρεπε να είχαμε γύρω στις 200.000 εμβόλια για να καλυφθούν οι ανάγκες', πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Βωνιάτης τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, αφού υπάρχει χρόνος για να γίνουν οι εμβολιασμοί.

'Αν προφυλασσόμαστε από τον κορωνοϊό, προφυλλασόμαστε και από την γρίπη'.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top