Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει plan Β για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει plan Β για την Ελλάδα

Στο ολλανδικό κοινοβούλιο στη Χάγη μίλησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της διαπραγμάτεσης της Ελλάδας με τους δανειστές της, λέγοντας: «Επιδιώκουμε μία σταθερή συμφωνία που θα οδηγήσει σε μέτρα μεταρρυθμίσεων».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμη ότι το ελληνικό πακέτο μεταρρυθμίσεων μπορεί να περιλαμβάνει τον κατώτατο μισθό. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτηση, καθώς και πως θα αποφασίσει μόνη της για την προσαρμογή του ορίου του ELA.

Επιπλέον, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, δήλωσε πως η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε έκβαση σχετικά με τη διαπραγμάτευση Ελλάδας-δανειστών.

Μάλιστα, σε ερώτηση αν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, απάντησε: «Εάν η ερώτηση είναι αν η Ολλανδία ή η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, τότε η απάντηση είναι "ναι"» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατέθεσε για το «Κράτος Μαφία» ο ΠτΔ: «Δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»

Κατέθεσε για το «Κράτος Μαφία» ο ΠτΔ: «Δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι ρωτήθηκα απάντησα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσήλθε το πρωί της Πέμπτης στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, στη Λευκωσία, προκειμένου να καταθέσει σχετικά με τα όσα αναφέρονται για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE