ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο άσχημη - Ιερείς με συμπτώματα τέλεσαν κηδεία'

ΔΡ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 'Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο άσχημη - Ιερείς με συμπτώματα τέλεσαν κηδεία'

Επικοινωνήσαμε με τον καθηγήτη Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη για την καθιερωμένη πλέον ενημέρωση στην πορεία της πανδημίας στο νησί μας με τον ίδιο να εκφράζει απερίφραστα τον προβληματισμό και την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Κύπρος.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο Πέτρος Καραγιάννης η κατάσταση την εβδομάδα που διανύουμε είναι ακόμη πιο άσχημη από την προηγούνη κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα ποσοστά εγχώριας μετάδοσης αλλά και την αύξηση των νοσούντων που παρουσιάζουν συμπτωματολογία.

Πρόσθεσε πως το αντίκτυπο αυτής της έξαρσης θα διαφανεί στις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες αναλόγως των εισαγωγών σε νοσοκομείο και των όσων θα χρειαστούν τελικά νοσηλεία ενώ έκανε λόγο για ένα ποσοστό 10% που βρίσκονται θετικοί από εξετάσεις μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 

'Πως να σταματήσουμε την διασπορά όταν ιερείς με συμπτωματολογία τέλεσαν κηδεία; Είναι δύσκολο να υπάρξει ύφεση στο παρόν στάδιο ενώ δεν έχουμε μπροστά μας τα ακριβή δεδομένα αφού τα πολύ λιγότερα διαγνωστικά τεστ που πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα (λόγω του ότι τα πλείστα ιδιωτικά εργαστήρια δε λειτουργούν) "ξεγελούν" την επιδημιολογική καμπύλη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE