ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΖΟΡΙΑ από νωρίς – Πρέπει να βρει άμεσα την… ισορροπία ο Μπεργκ

ΖΟΡΙΑ από νωρίς – Πρέπει να βρει άμεσα την… ισορροπία ο Μπεργκ

Εκεί που η Ομόνοια περίμενε να πάρει έξι βαθμούς στα δύο ματς απέναντι σε ΕΝΠ και Ολυμπιακό, πήρε μόλις έναν και πλέον, έχασε σημαντικό έδαφος στην κούρσα για τον τίτλο, αφού έπεσε στην 6η θέση και είναι στο -5 από τους πρωτοπόρους Απόλλωνα και Ανόρθωση.

Υπάρχει όμως αρκετός δρόμος ακόμη στο πρωτάθλημα και οι διαφορές αυτές μπορούν να καλυφθούν, αρκεί φυσικά το “τριφύλλι” να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών, γιατί αν συνεχίσει να χάνει βαθμούς και οι αποστάσεις να μεγαλώνουν, το… “τρένο” κάποια στιγμή θα χαθεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ομόνοιας όπως αποδεικνύεται, πέρα από το ότι δεν έχει το εύκολο γκολ, είναι η… αμάθεια της στο να μπορεί να χωρέσει “δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη”, γιατί φέτος είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και λόγω του κορωνοϊού, το πρόγραμμα είναι γεμάτο και πιεστικό σε σχέση με τις άλλες χρονιές προ πανδημίας, όπου υπήρχαν κενά διαστήματα από αγωνιστική σε αγωνιστική στην Ευρώπη.

Ο Παπουλής, ο οποίος είναι… παλιά καραβάνα και έχει εμπειρία από τη διαχείριση των αγώνων εντός και εκτός συνόρων στα οκτώ χρόνια που αγωνίστηκε στον Απόλλωνα, τα είπε έξω από τα δόντια μιλώντας στη Cytavision μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως οι “πράσινοι” δεν ξέρουν πως να διαχειριστούν το διπλό ταμπλό.

Κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Μπεργκ έκανε επτά αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Εκτεταμένο ροτέισιον ξανά, αλλά με τρεις αλλαγές λιγότερες σε σχέση με το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην ΕΝΠ. Για μία ακόμη φορά, η Ομόνοια “πέταξε στα σκουπίδια” το πρώτο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλο.

Στην επανάληψη όμως, προ του φάσματος νέας απώλειας βαθμών, μπήκε φουριόζα, ανέβασε ταχύτητα και πίεσε τους γηπεδούχους, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο, όπου δημιούργησε πέντε ευκαιρίες για γκολ, αλλά στην τελική προσπάθεια τα… “θαλάσσωσε”.

Σίγουρα το πρόβλημα του “εύκολου γκολ” ταλαιπωρεί φέτος το “τριφύλλι” και όσο δεν βρίσκεται το… αντίδοτο, ενδεχομένως να χαθούν και άλλοι απρόσμενοι βαθμοί, που στην τελική σούμα, θα κοστίσουν ακριβά. Η μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας είναι αρκετά ικανοποιητική, ενώ παίρνει καλό βαθμό και στο οργανωτικό κομμάτι, όμως δεν αρκούν…

Μετά το 70΄, ο Ολυμπιακός ανέβηκε πιο ψηλά και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά που άφηναν οι “πράσινοι” στην άμυνα τους και σε δύο περιπτώσεις που έφτασαν κοντά στο 1-0, “μίλησε” ο Φαμπιάνο, όμως η τρίτη φορά ήταν… “φαρμακερή” (δύο λεπτά μετά την σπουδαία ευκαιρία του Ντούρις στο 78΄) και από εκείνο το σημείο που σκόραρε ο Μανρίκε και μετά, η Ομόνοια δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αφού τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει και η ομάδα άρχισε να μένει και από δυνάμεις και από ψυχολογικά αποθέματα.

Πλέον, ο Χένινγκ Μπεργκ θα πρέπει ενδεχομένως να δώσει προτεραιότητα στο πρωτάθλημα, αφού στο Γιουρόπα Λιγκ οι πιθανότητες πρόκρισης στους “32” είναι… μη ρεαλιστικές και θα πρέπει να περάσει και το μήνυμα σε όλους στο “Ηλίας Πούλλος”, ότι η κατάκτηση του τίτλου είναι ο μεγάλος στόχος στη φετινή σεζόν.

Με απλά λόγια, θα πρέπει να δει με… άλλο μάτι το ροτέισιον και να αλλάξει ενδεχομένως τον τρόπο διαχείρισης του ρόστερ σε Κύπρο και Ευρώπη, αφού όπως αποδεικνύεται, η συγκεκριμένη τακτική (όχι μόνο των πολλών αλλαγών, αλλά και για το ποιοι παίζουν στις δύο διοργανώσεις) δεν έχει μέχρι στιγμής τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Και η Ομόνοια θα δώσει ακόμα τέσσερα ματς στη φάση των ομίλων… Ειδικά στο πρωτάθλημα, είναι φανερή η έλλειψη χημείας και συνοχής μεταξύ των παικτών που αντικαθιστούν αυτούς που “τραβούν το κουπί” στο Γιουρόπα Λιγκ και αυτό έχει αρχίσει να κοστίζει ακριβά στην ομάδα…

Για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας, είναι αυτονόητο πως επιβάλλεται να γίνεται ροτέισιον, αλλιώς αν παίζουν οι ίδιοι κάθε εβδομάδα σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ, θα… “σκάσουν” και ελλοχεύει και ο κίνδυνος τραυματισμών. Το θέμα όμως είναι να μπορέσει ο “Αρχιτέκτονας” της Ομόνοιας, να βρει μία… ισορροπία, για να μη χαθεί και άλλο έδαφος στη μάχη για τον τίτλο. Μία σκέψη είναι, αν δοθεί προτεραιότητα στο πρωτάθλημα, να… αντιστραφεί το ροτέισιον και ο βασικός κορμός που παίζει τώρα στο Γιουρόπα Λιγκ, να παίζει στην Κύπρο και οι άλλοι στην Ευρώπη. Αυτός βέβαια που κρατάει το “καρπούζι” και το “μαχαίρι” είναι ο Χένινγκ Μπέργκ, αυτός είναι ο προπονητής και αυτός παίρνει και τις αποφάσεις…

The post ΖΟΡΙΑ από νωρίς – Πρέπει να βρει άμεσα την… ισορροπία ο Μπεργκ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE Tελικός Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-2)

LIVE Tελικός Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-2)

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γουέμπλεϊ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top