ΤΣΙΟΥΤΗΣ: 'Ουσία έχει ο καθένας μας να κάνει μικρές καθημερινές θυσίες στις συνήθειες του' - Ανάσα μόνο όταν βγει το εμβόλιο

ΤΣΙΟΥΤΗΣ: 'Ουσία έχει ο καθένας μας να κάνει μικρές καθημερινές θυσίες στις συνήθειες του' - Ανάσα μόνο όταν βγει το εμβόλιο

Ειλικρινής ο Καθηγητης παθολογιας Ευρωπαϊκου Πανεπιστημιου Κύπρου, Κωνσταντινος Τσιούτης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίου Ειδήσεων του Alpha.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που αναμένονται να ανακοινωθούν απο την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ο Δρ. Τσιούτης, έκανε μια σημαντική επισήμανση "Η ουσία δεν είναι η απαγόρευση... η ουσία είναι να κάνει ο καθένας μικρές καθημερινές θυσίες στις συνήθειες του".

Ο κ.Τσιούτης μίλησε πως αν ο καθένας αναλάβει την ευθύνη και το ρόλο να μειώσει και να θυσιάσει κάποιες συνήθειες του καθημερινά, με τον καιρό αυτό θα γίνει η νέα του καθημερινότητα που θα βοηθήσει να μειωθούν και τα ποσοστά κρουσμάτων . Τόνισε πως δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος να τα απαγορεύσει όλα αυτά, αν οι ίδιοι το αντιληφθούν μόνοι τους.

Επίσης σχολίασε πως αναλόγως με την κατάσταση θα είναι και τα νέα μέτρα . Οπως ανέφερε θα παρακολουθεί η επιστημονική ομάδα την εξέλιξη της κατάστασης και αναλόγως θα υπάρξουν και τα μέτρα.

Τέλος σε ερώτηση πότε θα υπάρξει ανάσα για τον κόσμο, απάντησε αφοπλιστικά πως "ανάσα θα πάρουμε όλοι όταν βγεί το εμβόλιο και εμβολιαστεί κάποιο μέρος του πληθυσμού". Εως τότε συνέχεια το παγκόσμιο και η Κύπρος θα είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή με οποια μέτρα χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE