ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο- Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

ΚΥΠΡΟΣ: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο-  Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

Τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Ανδρέα Μιχαηλίδη εκφράζουν η Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, το Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό του ΘΟΚ.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης υπηρέτησε το Θέατρο ως ηθοποιός από το 1971 έως το 1977 και ως πρώτος Λειτουργός Θεατρικής Ανάπτυξης του ΘΟΚ για πάνω από μια δεκαετία, μέχρι το 2000. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ από το 2003 έως το 2009. Η πολύτιμη πείρα του αλλά και η μετεκπαίδευσή του ως Arts Administrator συνεισέφεραν ουσιαστικά στην υλοποίηση του οράματος του ΘΟΚ για καλλιέργεια συνθηκών ανάπτυξης του θεάτρου αλλά και θεατρικής συνείδησης.
 
Ως Λειτουργός Ανάπτυξης του ΘΟΚ, πρωτοστάτησε στην εδραίωση των Σχολικών Αγώνων Θεάτρου και του Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, στη στήριξη της κυπριακής θεατρικής γραφής, τη θέσπιση του συστήματος υλικοτεχνικής στήριξης και επιχορηγήσεων του ελεύθερου θεάτρου.  Υπήρξε καθοριστικός στη σύνδεση των θεσμών του ΘΟΚ με τους αντίστοιχους ελλαδικούς, όπως η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Σχημάτων Αιγαίου, οι Πανελλήνιοι Καλλιτεχνικοί Μαθητικοί Αγώνες, η προσφορά υποτροφιών σε επαγγελματίες του θεάτρου, η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων, το Θεατρικό Μουσείο, η επιχορήγηση και δημιουργία θεατρικών χώρων σε διάφορα σημεία της Κύπρου, η ανάπτυξη θεατρικού κοινού και θεατρικής συνείδησης.
 
Ως Ηθοποιός ήταν στον πυρήνα της σπουδαίας ομάδας που ξεκίνησε στο Θεατράκι του ΡΙΚ και συνέχισε τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Εύη Γαβριηλίδη και μετά στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, όπου ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους, μεταξύ άλλων, στις παραστάσεις «Ο Ποπολάρος» (1971), «Η αυλή των θαυμάτων» (1971), «Ο Γλάρος» (1972), «Οι Βρυκόλακες» (1975), «Ο καπετάν Γιακουμής» (1973), «Δον Καμίλλο» (1974), «Το νερό του Δρόπη» (1974), «Λαός και τυραννία» (1975), «Ο καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία» (1975), «Με το ίδιο μέτρο» (1976), «Ο παπουτσωμένος γάτος» (1976), «Ειρήνη» (1976), «Οι μάγισσες του Σάλεμ» (1976), «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» (1976).
 
Το θέατρο της Κύπρου του οφείλει πολλά.
 
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο μενού – Δεν αποκλείεται και χαλάζι - Πότε υποχωρεί η σκόνη

• Ανδρέας Γεωργίου για τα γενέθλια της Σιμώνης Χριστοδούλου: Σε ευχαριστώ που φώτισες όλα μου τα σκοτάδια

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων

• Τα ζώδια σήμερα: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον - Ένα Σάββατο - Θεία Δίκη ξεδιπλώνεται

• Βάζει τα γιορτινά της η Κύπρος - Άρχισαν οι προετοιμασίες για τα χριστουγεννιάτικα χωριά - Φωτογραφίες

• Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Πως θα επηρεάσει την ψυχολογία των μαθητών – Αρμόδιος ψυχολόγος του ΥΠΑΝ στο «Τ»



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Παρά τη μέχρι τώρα αδιάλλακτη τουρκική στάση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Παρά τη μέχρι τώρα αδιάλλακτη τουρκική στάση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους»

«Την προσδοκία ότι η πρόσφατη πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ), αποτέλεσμα και των δικών μας επίμονων προσπαθειών, θα οδηγήσει σε θετικές εξελίξεις», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κηρύσσοντας χθες την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Κύπρος και Ρωμιοσύνη», που πραγματοποιείται στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top