ΔΙΕΘΝΗ

Θέμα χρόνου κάποιο από τα μεγάλα ΜΜΕ να ανακηρύξει τον Μπάιντεν νικητή

Θέμα χρόνου κάποιο από τα μεγάλα ΜΜΕ να ανακηρύξει τον Μπάιντεν νικητή

Καθώς διαφαίνεται ο τέως αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα κερδίσει πολύ περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου, το ερώτημα που απασχολεί πολλούς αναλυτές, αλλά κυρίως, σοβαρούς παράγοντες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι ποιος θα πείσει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μόλις ανακηρυχθεί η νίκη του δημοκρατικού υποψηφίου, να παραδεχθεί την ήττα του και να υπάρξει ομαλή διαδοχή. 

Η χθεσινή δήλωση του Αμερικανού Προέδρου για νοθεία και για κλοπή της εκλογής του και οι επιθέσεις των γιων του Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ κατά των Ρεπουμπλικανών οι οποίοι δεν τον στηρίζουν, δεν προμηνύουν κάτι θετικό.
 
Ωστόσο, ακόμη κι αν ο Πρόεδρος Τραμπ παρατείνει την αβεβαιότητα με προσφυγές στα δικαστήρια, ακόμη και Ρεπουμπλικανοί παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν προοπτικές να αποφευχθεί το «μοιραίο».
 
«Την εκλογή θα αποφασίσει ο αμερικανικός λαός. Η αμερικανική κυβέρνηση είναι απολύτως ικανή να συνοδεύσει εκτός του Λευκού Οίκου κάποιον που βρίσκεται εκεί παράνομα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας το Τζο Μπάιντεν, για την πιθανότητα ο Ντόναλντ Τραμπ να αρνηθεί να αποχωρήσει.
 
Σε σχέση με το που βρισκόμαστε με την καταμέτρηση, σε Πενσυλβάνια και Τζόρτζια εκατοντάδες εκλογικοί αντιπρόσωποι εργάστηκαν όλη τη νύχτα για να μετρηθούν επιστολικές ψήφοι και τα αποτελέσματα που εξέδωσαν έβαλαν στην κορυφή τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος με 253 εκλέκτορες χρειάζεται 17 για να κλειδώσει την προεδρία.
 
Στην Πενσυλβάνια με τους 20 εκλέκτορες, με καταμετρημένο το 95% ο Μπάιντεν προηγείται με σχεδόν 9 χιλιάδες ψήφους, 49,4 – 49,3 τοις εκατό. Η εκτίμηση είναι ότι η διαφορά θα κλείσει σε άνω των 100 χιλιάδων ψήφων.
 
Στη Τζόρτζια με 16 εκλέκτορες απομένει να καταμετρηθούν 4.500 ψήφοι, καθώς και οι ψήφοι των στρατιωτικών που ζουν στο εξωτερικό. Ο Μπάιντεν προηγείται με 1.585 ψήφους και οι δύο παίρνουν από 49%. Η πολιτεία θα διατάξει επανακαταμέτρηση.
 
Στη Νεβάδα με 6 εκλέκτορες, με καταμετρημένο το 92%, η διαφορά ανέβηκε στις 20.500 ψήφους περίπου υπέρ του Μπάιντεν, ή 49,8 – 48,1.
 
Τέλος στην Αριζόνα με 11 εκλέκτορες, την οποία AP και FOX έδωσαν από το βράδυ της Τρίτης στον Μπάιντεν, η διαφορά υπέρ του δημοκρατικού υποψηφίου περιορίζεται στις 43.779 ψήφους, με 50 – 48,6 τοις εκατό.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top