Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό για τη διαφθορά

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό για τη διαφθορά

Η Κίνηση «Ενεργοί Πολίτες» και η Πλατφόρμα «Διαφθορά Τέλος!» πραγματοποίησε απόψε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό μέγαρο, την τρίτη στο συγκεκριμένο μέρος, καλώντας για την απομάκρυνση από τα δημόσια αξιώματα και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για το διασυρμό της Κύπρου. 

Στο υπόμνημα που αναγνώστηκε στην εκδήλωση αναφέρεται ότι «εμείς οι πολίτες της Κύπρου, εδώ και 25 μέρες αναμένουμε σημαντικές αποφάσεις από την κυβέρνηση και τη Βουλή για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και του διασυρμού της Κύπρου. Αντί τούτου παρατηρείται προσπάθεια συγκάλυψης και αυτού του σκανδάλου». 
 
Με το υπόμνημα απαιτούν «την απομάκρυνση από τα δημόσια αξιώματα και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για το διασυρμό της Κύπρου, αποπομπή από τη θέση τους όσων αξιωματούχων και δημοσίων υπαλλήλων διαχειρίστηκαν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα παραβιάζοντας νόμους και καταπατώντας το δημόσιο συμφέρον, παραίτηση όσων αξιωματούχων του κράτους, των οποίων τα Γραφεία ή τα Γραφεία συγγενικών τους προσώπων εμπλέκονται στην έκδοση διαβατηρίων μέσω του κακόφημου προγράμματος».

Απαιτούν επίσης «απομάκρυνση από την διερευνητική επιτροπή του Μύρωνα. Νικολάτου, ο οποίος έχει συγκρουόμενα συμφέροντα, παραχώρηση πρόσβασης στους φακέλους των «χρυσών διαβατηρίων» στην Ελεγκτική Υπηρεσία, ολοκλήρωση του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής εντός της καθορισθείσας διορίας, δημοσίευση του πορίσματος της διερευνητικής επιτροπής, και των στοιχείων (εταιρειών και αριθμό αιτήσεων)  πολιτογραφήσεων από την έναρξη μέχρι την λήξη του προγράμματος».

Απαιτούν τέλος κατάργηση ωφελημάτων αξιωματούχων οι οποίοι εκπίπτουν του αξιώματος ή παραιτούνται για ατιμωτική συμπεριφορά.

Δηλώνουν δε ότι θεωρούν «απαράδεκτο ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας να καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διερεύνηση αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου του οποίου υπήρξαν μέλη».
 
Ζητούν επίσης τη δήμευση περιουσιών αξιωματούχων οι οποίοι πλούτισαν μέσω του προγράμματος με αθέμιτο τρόπο.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE