ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωσε ξανά τις ακραίες του θέσεις ο Τατάρ - 'Εκλέχθηκα με εντολή για 2 κράτη' - Τι είπε για Βαρώσια και κυπριακή ταυτότητα

Επιβεβαίωσε ξανά τις ακραίες του θέσεις ο Τατάρ - 'Εκλέχθηκα με εντολή για 2 κράτη' - Τι είπε για Βαρώσια και κυπριακή ταυτότητα

Μίλησε για όλους και για όλα ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τις μαξιμαλιστικές του θέσεις, την απομάκρυνση από την βάση λύσης της ΔΔΟ, αλλά και τα επικίνδυνα, έκνομα σχέδιά του για το Βαρώσι.

Ο Ερσίν Τατάρ, μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης» και την αθηναϊκή εφημερίδα «Τα Νέα», έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σε Ε/κ δημοσιογράφο (Κώστα Κωνσταντίνου), όπου μεταξύ άλλων, μίλησε για ζητήματα ταυτότητας, συνεργασιών, εξάρτησης από Τουρκία, την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει και τις διαπραγματεύσεις, τα σχέδιά του για το Βαρώσι κ.α.

Προβληματισμό προκαλεί η θέση του για λύση δύο κρατών. Όπως ανέφερε, «οι Τ/Κ με εξέλεξαν με την εντολή να αναζητήσω μια λύση δύο κρατών. Υποστήριζα αυτή τη θέση στη διάρκεια της προεκλογικής αλλά και ανέκαθεν στην πολιτική μου καριέρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι η πιο ρεαλιστική και βιώσιμη λύση. Η απόφαση του λαού μου πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους. Δεν καταφέραμε να είμαστε καλοί συνεταίροι με τους Ε/Κ στο παρελθόν. Είναι λοιπόν η ώρα για κάτι καινούργιο στη βάση της καλής γειτονίας».

Παράλληλα, έκανε λόγο για προσπάθεια ανάδειξης της Αμμοχώστου ως τουριστικό προορισμό και για επικέντρωση των προσπαθειών στην ανάπτυξη του ψευδοκράτους «εσωτερικά και εξωτερικά». Ξεκαθάρισε επίσης πως το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης και το κάλεσμα σε Ε/κ θα συνοδευτεί «μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας».

Σε ότι αφορά τις ταυτότητες και το ιστορικό πλαίσιο κάτω από το οποίο ο κ. Τατάρ εντάσσει το Κυπριακό πρόβλημα, ο παράνομος ηγέτης υπήρξε αρκετά προσεκτικός, προασπιζόμενος την τουρκική του καταγωγή και ταυτότητα, αλλά κάνοντας παράλληλα λόγο για «διατήρηση της μοναδικής ταυτότητας, ως προέκταση των «μητέρων πατρίδων», Τουρκίας και Ελλάδας».

Αρνήθηκε παράλληλα «την ανάπτυξη μίας κοινής ταυτότητας» των Κυπρίων. Η «κυπριακή ταυτότητα», είπε χαρακτηριστικά, «παρέμεινε περισσότερο ένας γεωγραφικός όρος και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ήταν ο πρώτος ο οποίος το διακήρυξε».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα τραγωδία: Έχασε την μάχη ο 52χρονος εγκαυματίας μετά την φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία - Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει

• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές

• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»

• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του



Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Η οποία πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, ως χώρες με παρακείμενες ακτές, θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές δίκαιο και δη στο εθιμικό διεθνές δίκαιο της θάλασσας όπως αυτό αντανακλάται στην UNCLOS, και να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top