ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Σύγχυση για τις 'ουσιώδεις υπηρεσίες' - Ποιές είναι αυτές με βάση το Υπουργείο Εργασίας - Εν αναμονή του διατάγματος

ΚΥΠΡΟΣ: Σύγχυση για τις 'ουσιώδεις υπηρεσίες' - Ποιές είναι αυτές με βάση το Υπουργείο Εργασίας - Εν αναμονή του διατάγματος

Μεγάλη σύγχυση φαίνεται να επικρατεί στους πολίτες, κυρίως σε αυτούς που πηγαινοέρχονται από και προς Λεμεσό και Πάφο, ενώ όλοι αναμένουν το διάταγμα για την διασαφήνιση των «ουσιωδών υπηρεσιών».

Ερωτηματικά προφανώς υπάρχουν για το ποιες είναι τελικά οι «ουσιώδεις υπηρεσίες» που θα συνεχίσουν κανονικά τις εργασίες τους και επιβάλλουν την μετακίνηση των εργαζομένων τους.

Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, θα υπάρξει «απαγόρευση μετακίνησης προσώπων από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, καθώς και μεταξύ των δύο Επαρχιών, εξαιρουμένων των μετακινήσεων εργαζομένων σε ουσιώδεις υπηρεσίες, μετακινήσεων για ιατρικό περιστατικό (με την προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού), μετακινήσεων για μεταφορά προσώπων από και προς τους Αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου και το Λιμάνι Λεμεσού».

Ως εκ τούτου, αναμένεται το διάταγμα για να καθοριστούν επακριβώς οι όροι και να διευκρινιστεί ποιος θα μεταβαίνει ή όχι στην εργασία του από και προς Λεμεσό και Πάφο.

Το ThemaOnline εντόπισε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, σε μη σχετική ανακοίνωση, την επεξήγηση των ουσιωδών υπηρεσιών. Με κάθε επιφύλαξη και σημειώνοντας πως τον τελικό λόγο έχει το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που αναμένεται, σας μεταφέρουμε τι αναγράφεται σε παρελθοντική ανακοίνωση του υπ. Εργασίας:

Με βάση τη συμφωνία ως ουσιώδεις καθορίζονται οι υπηρεσίες η διακοπή των οποίων θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή, την προσωπική ασφάλεια ή υγεία του συνόλου ή μέρους του πληθυσμού. Στη συμφωνία υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες οι οποίες ορίζονται ως "Καθορισμένες Ουσιώδεις Υπηρεσίες" οι οποίες αφορούν έργα, εργασίες ή δραστηριότητες που είναι απαραίτητες για:

Την εξασφάλιση συνεχούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος,
Την εξασφάλιση υδατοπρομήθειας για σκοπούς ύδρευσης,
Την εξασφάλιση λειτουργίας τηλεπικοινωνιών,
Την ασφαλή λειτουργία των αερομεταφορών και τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας,
Την λειτουργία των νοσοκομείων,
Την λειτουργία των φυλακών,
Την επιδιόρθωση ή συντήρηση του εξοπλισμού και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, περιλαμβανομένης και της Πυροσβεστικής
Την ασφαλή λειτουργία της λιμενικής κίνησης

Τι συμβαίνει με τον Δημόσιο Τομέα – Εξ’ αποστάσεως ή εκ περιτροπής

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, «οι δημόσιες υπηρεσίες (δημόσιος, ευρύτερος δημόσιος τομέας και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης) θα λειτουργούν με προσωπικό ασφάλειας για επείγοντα θέματα και εξυπηρέτηση των πολιτών για έκτακτες ανάγκες, ενώ νοείται ότι από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε ουσιώδεις υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, με την τήρηση των σχετικών πρωτοκόλλων.

«Οι εργαζόμενοι που δεν απασχολούνται σε ουσιώδεις υπηρεσίες, θα εργάζονται με εξ αποστάσεως εργασία, εκ περιτροπής, ενώ απαγορεύονται τα επισκεπτήρια σε δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, κλινικές, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα», συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός 15χρονης: Μπροστά στα μάτια του παππού και της ξαδέρφης της «έσβησε» η άτυχη Γαρδένια - Έτσι σημειώθηκε η τραγωδία

Δίκη Γεν. Ελεγκτή - Αναβολή αντεξέτασης του Οδυσσέα - Ποιος ο λόγος

Έκρηξη βόμβας σε όχημα στη Λευκωσία: Ανήκει σε εργαζόμενο των Κεντρικών Φυλακών

Έτσι έγινε το φονικό στην Πέγεια: Ο 50χρονος άρπαξε το κυνηγετικό και πυροβόλησε τον κουνιάδο του

ΠΑΣΥΞΕ: Απόλυτη ικανοποίηση από τις κινήσεις της Κυβέρνησης - Στα σκαριά φορέας για επενδύσεις στο τουριστικό branding

Χαμός με Πελετιέ στο Power of Love: Η απιστία είναι διαφορετική για τον άνδρα από τη γυναίκα - Βίντεο



Φονικό στην Πάφο: «Μίλησε» η νεκροτομή του 43χρονου Στυλιανού Στυλιανού – Όσα κατέδειξε

Φονικό στην Πάφο: «Μίλησε» η νεκροτομή του 43χρονου Στυλιανού Στυλιανού – Όσα κατέδειξε

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του 43χρονου Στυλιανού Στυλιανού από τη Πέγεια, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (03/07) στην Πάφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top