ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγωνιούν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διατήρηση της εργασίας τους οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς

Αγωνιούν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διατήρηση της εργασίας τους οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς

Αγωνιούν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διατήρηση της εργασίας τους οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς.

Αγωνία για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και για την διατήρηση της εργασίας τους τώρα με την επιβολή του lockdown σε Λεμεσό και Πάφο, εκφράζουν οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) Μάριος Κουλούμας, σημειώνοντας ότι πρέπει να παρθούν μέτρα προστασίας από την Πολιτεία.

Όπως τόνισε, ιδιαίτερα δύσκολη για τους χρόνια πάσχοντες ασθενείς είναι η λήψη των φαρμάκων τους από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, που πρέπει να γίνεται κάθε μήνα στο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Οι ασθενείς φοβούνται να πηγαίνουν κάθε μήνα στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού και του κινδύνου επιμόλυνσης τους γιατί περιμένουν αρκετές ώρες σε ουρές κι έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Αίτημα της ΟΣΑΚ, είπε ο κ. Κουλούμας είναι όπως οι συνταγές για φάρμακα για τους χρόνιους πάσχοντες να εκδίδονται κάθε τρεις μήνες γιατί είναι καθορισμένα τα φάρμακα τους και τα παίρνουν εφ' όρου ζωής.

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους χρόνιους πάσχοντες είναι αν τους συμβεί οτιδήποτε με την υγεία τους πού θα απευθυνθούν, δεδομένου ότι η προσοχή όλων επικεντρώνεται τώρα στα περιστατικά COVID 19.

Ο κ. Κουλούμας είπε ότι έχουν ακόμη αγωνία και για την δουλειά τους διότι φοβούνται ότι οι πρώτοι που θα πληρώσουν αν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα σε μια επιχείρηση είναι τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Λόγω των lockdown σε Λεμεσό και Πάφο, οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς έχουν επίσης, δυσκολίες στη διακίνησή τους προς Λευκωσία και σε άλλες πόλεις για την παροχή εξειδικευμένης θεραπείας τους.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top