ΚΥΠΡΟΣ

Στα άκρα! «Πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ

Στα άκρα! «Πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο απόηχος του χθεσινού ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ καλά κρατεί. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και δηλώσεων επί δηλώσεων, συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο δημιουργεί ένταση, ερωτηματικά και αφήνει σκιές, στο ήδη ταλαιπωρημένο και «ξεθωριασμένο» κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, παράγοντες της Ομόνοιας εξέφρασαν έντονα και ανοικτά την δυσαρέσκεια τους για την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα τους από την διαιτησία του ντέρμπι, ενώ ο Καϊάφας έδωσε συγχαρητήρια στην διαιτησία.

Μια φωτογραφία που ανάρτησε ο Σκέμπρι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, είναι αντικείμενο συζήτησης. Επιπλέον, η Ομόνοια τοποθετήθηκε με επίσημη της ανακοίνωση σήμερα:

«Η χθεσινή μέρα μας υπενθύμισε, με τον πιο σκληρό για την ομάδα μας τρόπο, ποιο πραγματικά είναι το Κυπριακό ποδόσφαιρο και μας επιβεβαίωσε πως τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει.  

Η παράσταση επαναλήφθηκε, χωρίς να διαφέρει καθόλου από προηγούμενες. Τα διαιτητικά εγκλήματα σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Κυπριακού ποδοσφαίρου, κυρίως στα αρχικά στάδια της αναμέτρησης με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για να πάρουν οι τρεις βαθμοί την γνωστή τους διαδρομή και να καταλήξουν στον προαποφασισμένο τελικό τους προορισμό. 

Η διαιτησία του κ. Αντώνη Χριστοδούλου καθόρισε το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα και διαμόρφωσε ανάλογα τον βαθμολογικό πίνακα. Βέβαια, ο βαθμολογικός πίνακας ξεκίνησε να διαμορφώνεται από προηγούμενα παιχνίδια, με διαιτησίες ανάλογου βεληνεκούς με την χθεσινή. Σκηνικό που είναι γνώριμο στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Σκηνικό που προκαλεί ντροπή σε όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστηρίζουν. 

Τι ρόλο έπαιξε στις χθεσινές διαιτησίες το πρωινό καφεδάκι των Αβέρωφ Νεοφύτου, Κωστάκη Κουτσοκούμνη και Πρόδρομου Πετρίδη, σε γνωστή καφετέρια της Λευκωσίας, το πρωί της ίδιας μέρας; Δυστυχώς, έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο. Δυστυχώς, διαπλοκή υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, η οποία έχει βουλιάξει το Κυπριακό ποδόσφαιρο, στο βωμό της ικανοποίησης προσωπικών, πολιτικών και κομματικών συμφερόντων. 

Νοιάζεται κανείς για το πού οδηγείται το Κυπριακό ποδόσφαιρο; Νοιάζεται κανείς για την άποψη την συντριπτικής πλειονότητας του Κύπριου φίλαθλου; Αυτοί που έχουν ηγετικές θέσεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, πώς νιώθουν με την εικόνα που αυτό εκπέμπει; Αυτοί που σήμερα χαίρονται, είναι ευχαριστημένοι με τις συνθήκες που επικρατούν στο άθλημα; 

Φαίνεται πως στην Κύπρο είναι δύσκολο να κρίνεται ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη και αυτές που θα διαβαθμιστούν, αποκλειστικά και μόνο από την απόδοση των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο. Φαίνεται πως δεν είναι το πιο σημαντικό να επενδύουν οι ομάδες στο προσωπικό τους, στον τρόπο λειτουργίας τους και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. 

Η ΟΜΟΝΟΙΑ διατήρησε υπεύθυνη στάση στις δύσκολες μέρες του Κυπριακού ποδοσφαίρου, λειτούργησε με τρόπο που θα το βοηθούσε να ορθοποδήσει και θα του έδινε τη δυνατότητα σταδιακά να επιλύσει τα σοβαρά  του προβλήματα. Ωστόσο, αυτή η στάση δεν φαίνεται να εκτιμάται, καθώς δεν υπάρχει η διάθεση για να αλλάξει αυτό το σαθρό σκηνικό. 

Ελπίζαμε ότι θα υπήρχε ανταπόκριση στο καθολικό αίτημα για εξυγίανση του Κυπριακού Ποδοσφαίρου, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση για να οδηγηθούμε προς αυτή κατεύθυνση. Αντίθετα, η χθεσινή μέρα αποτελεί πισωγύρισμα, το οποίο δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτό από όσους αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο. Από όσους θέλουν ο χαμένος να χειροκροτεί το νικητή και ο νικητής να χειροκροτεί τον χαμένο. 

Ας μας ενημερώσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η Αστυνομία και η Γενική Εισαγγελία για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η διερεύνηση των σοβαρότατων καταγγελιών του Μάριου Παναγή. Φαίνεται πως η διαπλοκή που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας, οδήγησε στα σκουπίδια τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί για πλήρη διαλεύκανση της όλης υπόθεσης. 

Ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό του Κύπριου φίλαθλου, είναι αγανακτισμένος όσο ποτέ άλλοτε και απαξιώνει το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Έτσι αισθάνεται και το μεγαλύτερο μέρος του Κύπριου φίλαθλου. Δυστυχώς, αυτοί που δημιούργησαν το σκηνικό, θα ευθύνονται και για τις αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις που αυτό θα φέρει.   

Υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας αύριο, στην οποία θα συζητηθεί ενδελεχώς το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί.   

** Όντως, μετά τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, κάποιοι πλέον χρειάζονται μόνο τη βοήθεια του κόσμου τους για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. 

** Μετά από όσα έγιναν χθες στο γήπεδο, είχαν και το θράσος να βγάλουν ανακοίνωση σήμερα, κατηγορώντας, απειλώντας και εκφοβίζοντας, όπως βέβαια κάνουν συχνά, εκείνα τα ΜΜΕ που κατέδειξαν την απίστευτη κατρακύλα του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

** Εισηγούμαστε στο βάθρο της απονομής του πρωταθλήματος, να πάρουν θέση και οι Δημήτρης Μασιάς, Βασίλης Δημητρίου και Αντώνης Χριστοδούλου. Το αξίζουν. Οι συγκεκριμένοι διαιτητές είναι επικίνδυνοι για το άθλημα και είναι κρίμα οι ομάδες στις οποίες διαιτητεύουν»

Ο ΑΠΟΕΛ τοποθετήθηκε με επίσημη ανακοίνωση το πρωί, η οποία αναφέρει:

«Είναι πραγματικά με έντονο αίσθημα λύπης που αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε για όλα όσα βιώσαμε, διαβάσαμε και ακούσαμε  το τελευταίο 24ωρο.

Η ομάδα μας χθες πέτυχε μια σημαντική νίκη και παρέμεινε εκεί που βρισκόταν και πριν από τον αγώνα με την Ομόνοια. Δηλαδή στην κορυφή της βαθμολογίας. Εκεί που βρέθηκε με την ποδοσφαιρική της αξία στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος, του προπέρσινου και επτά φορές τα τελευταία 12 χρόνια (σημειώνουμε για όλους όσους δεν γνωρίζουν ή κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ότι τα υπόλοιπα 5 από τα 12 χρόνια τερμάτισε στην 2η θέση).

Είναι απόλυτα λογικό ότι με αυτά τα δεδομένα σε τοπικό επίπεδο αλλά και με τις τεράστιες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο  ο ΑΠΟΕΛ δεν θα κέρδιζε μόνο φίλους αλλά και εχθρούς. Είναι επίσης ευδιάκριτο ότι κάποιοι εκμεταλλευόμενοι είτε την θέση που τους παρέχει το επάγγελμα τους, είτε την ελευθερία του λόγου, οπλισμένοι με εμπάθεια, προχωρούν σε σχόλια και στην δημιουργία εντυπώσεων που καμία σχέση δεν έχουν με την ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Φαίνεται ότι η έκφραση του ΑντιΑΠΟΕΛισμού για κάποιους έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής.

Διερωτόμαστε πραγματικά αν όλοι όσοι χθες "έπεσαν" στην πλεκτάνη της δημιουργίας αυτών των εντυπώσεων, έχουν σήμερα μετά και τις αναλύσεις που έγιναν επί διαφόρων στιγμών του ντέρμπι ή ακόμα από τα όσα αντιμετώπισε ο ΑΠΟΕΛ καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς,  την ίδια προσέγγιση. Διερωτόμαστε επίσης όταν σε παιχνίδια που  όντως υπήρξαν αποφάσεις που αλλοίωσαν αποτελέσματα εις βάρος του ΑΠΟΕΛ, που είχε χαθεί η "ευαισθησία"  σε αυτούς τους "υπέρμαχους της Δικαιοσύνης"; Οι ευαισθησίες φαίνεται ότι τελικά δημιουργούνται από καιρού εις καιρόν...
 
Η δημιουργία αυτής της προπαγανδιστικής προσέγγισης όπου για όλα φταίει ο ΑΠΟΕΛ έχει καταντήσει ανέκδοτο. Και έχει δυστυχώς φτάσει στο σημείο να παρασέρνει στο διάβα του τα πάντα. Έχουν πολλοί συμβάλει σε αυτό. Τους δίνουμε τα "συγχαρητήρια" μας για την πολλή και σκληρή "δουλειά".
 
Να γνωρίζουν όμως ότι αυτά κάνουν τον ΑΠΟΕΛ ακόμα πιο δυνατό. Και μας δίνουν το απαραίτητο κουράγιο αλλά και υπομονή να συνεχίσουμε ακόμα πιο προσηλωμένα για να παραμείνει η ομάδα εκεί που της αξίζει.  Στην πρώτη θέση και στην κατάκτηση των τίτλων.
 
Η διοίκηση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ έχει αποφασίσει όπως διακόψει μέχρι και το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου, τις παρουσίες ή δηλώσεις παραγόντων και ποδοσφαιριστών της στα ΜΜΕ πέραν από τις συμβατικές υποχρεώσεις μας με την πλατφόρμα που διατηρεί τα τηλεοπτικά μας δικαιώματα.
 
Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ μπορεί να ενημερώνεται από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και τους επίσημους λογαριασμούς της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
 
Μοναδικός μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Και δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια κανενός παρά μόνο του κόσμου μας, για να την πετύχουμε. Τον ευχαριστούμε που χθες βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας και τον περιμένουμε δίπλα μας και στους επόμενους 4 τελικούς που έχουμε να δώσουμε. Και μαζί του και μόνο, να πανηγυρίσουμε στο τέλος του Μάη...

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε με νέα ανακοίνωση:

«Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ "ΔΗΜΟΣΙΑ" ΛΤΔ τοποθετείται ως εξής στην ανακοίνωση της Ομόνοιας (03/05)

Η "αδικημένη" Ομόνοια του πρώτου ημιχρόνου, ήταν η ομάδα που προηγείτο στον αγώνα μέχρι και μισή ώρα πριν από το τέλος του 90λέπτου. Ήταν η ομάδα που έπρεπε να βρίσκεται τουλάχιστον με 9 παίκτες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (αποβολή Λεάντρο) και με 8 παίκτες στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου (αποβολή με 2η κίτρινη στον Ράμος). Φαίνεται ότι ο κ. Καϊάφας λειτούργησε και αυτός στο πλαίσιο του Fair play όταν αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή.Η Ομόνοια είναι η ομάδα που έπρεπε να της ακυρωθεί το πρώτο γκολ αφού ο σκόρερ είναι σε εμφανή θέση offside και έπρεπε να της καταλογιστεί εις βάρος της πέναλτι στο διπλό χέρι του Γκουλόν.
 
Η Ομόνοια αντί να βλέπει "φαντάσματα" καλύτερα ας κοιτάξει να βελτιώσει την συμπεριφορά του προπονητή της που προκαλούσε συνεχώς τους οπαδούς στην κερκίδα, έριχνε μπουκάλια στον βοηθό και τον γυμνασίαρχο και πήγε στο τέλος του αγώνα να ζητήσει και τον λόγο. Όλα αυτά μπορούν να διαπιστωθούν εύκολα από την τηλεοπτική μετάδοση. Ας ψάξει τους λόγους που οι παίκτες της παρά του ότι προηγήθηκαν, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα και ας σταματήσει επιτέλους να βρίσκει άλλοθι για να δικαιολογεί τις αγωνιστικές και άλλης φύσεως (ανακόλουθες διοικητικές εξαγγελίες, κάλυψη οικονομικών κριτηρίων με "άγνωστες" μεθόδους) αδυναμίες της για να δικαιολογήσει ακόμα μια χρονιά αποτυχίας.

Η Ομόνοια μπορεί κάλλιστα να δώσει περισσότερη σημασία και στην συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της, όπως ο Ρούμπιο που ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο προς την κερκίδα στο διάλειμμα του πρώτου ημιχρόνου ενώ έριξε μπουκάλι προς την κερκίδα στο τέλος του αγώνα. Ελπίζουμε ο παρατηρητής να κατέγραψε και την ενέργεια του Σκέμπρι που απευθύνθηκε ειρωνικά προς τους διαιτητές εννοώντας με χειρονομία τον χρηματισμό τους. Είναι αυτή η φωτογραφία που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στον λογαριασμό του στο Facebook. 
 
* Ο κ. Χριστοδούλου (υπεύθυνος επικοινωνίας) δεν πήρε την απάντηση που ήθελε από τον πρόεδρο της εταιρείας στην φυσούνα πριν από την έναρξη του αγώνα, για τον λόγο συνάντησης με τον πρόεδρο της ΚΟΠ; Την ξέχασε και χρειάζεται υπενθύμιση; Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου και ο πρόεδρος της ΚΟΠ ζήτησε συνάντηση για να συζητηθεί η πρόθεση του ΑΠΟΕΛ για το στάδιο που θα διεξαχθεί ο τελικός. Ικανοποιηθήκατε τώρα κύριοι για τον λόγο μιας δημόσιας συνάντησης του προέδρου του ΑΠΟΕΛ με τον πρόεδρο της ΚΟΠ; Ο κ. Σεραφείμ δηλαδή δεν έτυχε να βρεθεί ποτέ κατ´ιδίαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ; Δεν γευμάτισε ποτέ μαζί του; Όσο για την παρουσία του Αβέρωφ Νεοφύτου στον ίδιο χώρο, μπορεί παράγοντας της Ομόνοιας και συγκεκριμένα ο κ. Αντώνης Ζυμαράς, που ήταν επίσης παρών να μας αναφέρει δημόσια αν υπήρξε κάτι περαιτέρω από τον εθιμοτυπικό χαιρετισμό την στιγμή που ο κ. Νεοφύτου αποχωρούσε. Η Ομόνοια γνωρίζει, πολύ καλύτερα απ’ όλους, ότι τα παρασκήνια δεν γίνονται σε καφετέριες.
 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε και δεν έχει ανάγκη κανενός κομματικού προστάτη και καμιάς κομματικής στήριξης. Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια η Ομόνοια, η οποία συνήθισε να συχνάζει σε κομματικά γραφεία και να λαμβάνει κομματικές ντιρεκτίβες. Δεν είναι τυχαίο ότι της σημερινής ανακοίνωσης της Ομόνοιας προηγήθηκε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για το ίδιο θέμα.
 
* Η Ομόνοια χρειάζεται κάτι περισσότερο από τον κόσμο της να την υποστηρίξει για να περάσει τα κριτήρια; Προς τι η ειρωνεία για την δύναμη του δικού μας κόσμου;
 
* Η διοίκηση της Ομόνοιας είναι ο θεματοφύλακας της επί μέρους "αντικειμενικής" αθλητικογραφίας στην Κύπρο; Θίξαμε κάποιους από τους δικούς της "θεματοφύλακες" και ενοχλήθηκε από μια απόφαση που αποτελεί δικαίωμα μας;
 
* Πως να περιμένεις την αξιοπρεπή στάση μιας ομάδας όταν στους επίσημους λογαριασμούς της στο Facebook αναφέρει τον αντίπαλο της με μικρά γράμματα λες και είναι μια οπαδική ιστοσελίδα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top