ΕΜΒΟΛΙΟ - BioNTech: Πιθανή στα μέσα Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου - Και αυτό της Pfizer

ΕΜΒΟΛΙΟ - BioNTech: Πιθανή στα μέσα Δεκεμβρίου η έγκριση του εμβολίου - Και αυτό της Pfizer

Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να εγκρίνουν το πειραματικό εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά της νόσου COVID-19 από τα μέσα Δεκεμβρίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, μετά τη δημοσιοποίηση των θετικών αποτελεσμάτων στις δοκιμές του εμβολίου.

Μιλώντας στο Reuters TV, ο διευθύνων σύμβουλος Ουγούρ Σαχίν είπε ότι αν όλα πάνε καλά, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα μπορούσε να δώσει έγκριση για την επείγουσα χρήση του προς τα τέλη του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου ή νωρίς στο δεύτερο δεκαπενθήμερο.

Η υπό προϋποθέσεις έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορούσε να επιτευχθεί στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, πρόσθεσε. "Θα εξαρτηθεί από τα αιτήματα που θα λάβουμε και εάν όλες οι προϋποθέσεις πληρούνται", είπε ο Ουγούρ Σαχίν.

Νωρίτερα χθες, οι δύο εταίροι δημοσίευσαν αποτελέσματα δοκιμών βάσει των οποίων το εμβόλιό τους έχει αποτελεσματικότητα 95% σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και δεν εκδηλώνει σοβαρές παρενέργειες.

Η Moderna Inc δημοσίευσε τη Δευτέρα προκαταρκτικά στοιχεία για το εμβόλιό της βάσει των οποίων είναι κατά 94,5% αποτελεσματικό. Η AstraZeneca, που εργάζεται σε ένα εμβόλιο με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναμένεται να δημοσιεύει αποτελέσματα από τις μαζικές δοκιμές της πριν από το τέλος του έτους.

"Δεν αναμένω μια κατάσταση ανταγωνισμού τους πρώτους εννέα μήνες, διότι κάθε δόση ενός εγκεκριμένου εμβολίου τα οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να προμηθεύσει είναι ευπρόσδεκτη και πιθανόν θα χρησιμοποιηθεί". "Οι πρώτες πέντε, οκτώ εταιρείες (που θα κερδίσουν την έγκριση) δεν θα σταθούν εμπόδιο η μία στην άλλη... Υποθέτω ότι δεν θα γίνει πριν από τα μέσα του 2021 που κάθε εμβόλιο θα πρέπει να ξεχωρίσει με ένα συγκεκριμένο προφίλ", σημείωσε ο Σαχίν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Ο Έρχιουρμαν βάζει τον όρο της πολιτικής ισότητας - Οι συγκλίσεις- H επιστροφή Ολγκίν και το κρίσιμο τεστ πριν από τη Νέα Υόρκη

Το Κυπριακό μπαίνει ξανά σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, με τον χρόνο μέχρι τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, να λειτουργεί πλέον ως άτυπο πολιτικό ορόσημο. Οι συναντήσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Τουφάν Ερχιουρμάν, αποκτούν εβδομαδιαίο ρυθμό, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας την καταγραφή των συγκλίσεων που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Έθνη και η συζήτηση για τα επόμενα βήματα αποκτά πλέον συγκεκριμένο περιεχόμενο.

BEST OF TOTHEMAONLINE