ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποτελεσματικό κατά 70% το εμβόλιο της Οξφόρδης

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποτελεσματικό κατά 70% το εμβόλιο της Οξφόρδης

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι 70% αποτελεσματικό, όπως έδειξε μεγάλη έρευνα.

Τι έδειξαν οι έρευνες 

Στις έρευνες για το εμβόλιο συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 εθελοντές, οι μισοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπόλοιποι στη Βραζιλία. Υπήρχαν 30 περιπτώσεις Covid σε άτομα που είχαν δύο δόσεις του εμβολίου και 101 περιπτώσεις σε άτομα που έλαβαν εικονική ένεση.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι λειτουργεί με προστασία 70%.

Είναι ενδιαφέρον ότι η αποτελεσματικότητα αυξήθηκε στο 90% σε μια ομάδα εθελοντών στους οποίους δόθηκε αρχική μισή δόση, ακολουθούμενη από πλήρη δόση. Δεν είναι σαφές γιατί υπάρχει διαφορά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρίλερ μέχρι τέλους για την Προεδρία της Βουλής: Παρασκήνιο, διαβουλεύσεις και ανατροπές - Ποιος θα επικρατήσει

Θρίλερ μέχρι τέλους για την Προεδρία της Βουλής: Παρασκήνιο, διαβουλεύσεις και ανατροπές - Ποιος θα επικρατήσει

Λίγες ώρες απομένουν πλέον μέχρι την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, σε μια διαδικασία που εξελίσσεται σε πολιτικό θρίλερ, καθώς οι ισορροπίες παραμένουν ρευστές και κανένα στρατόπεδο δεν εμφανίζεται βέβαιο για το τελικό αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE