ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποτελεσματικό κατά 70% το εμβόλιο της Οξφόρδης

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποτελεσματικό κατά 70% το εμβόλιο της Οξφόρδης

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι 70% αποτελεσματικό, όπως έδειξε μεγάλη έρευνα.

Τι έδειξαν οι έρευνες 

Στις έρευνες για το εμβόλιο συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 εθελοντές, οι μισοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπόλοιποι στη Βραζιλία. Υπήρχαν 30 περιπτώσεις Covid σε άτομα που είχαν δύο δόσεις του εμβολίου και 101 περιπτώσεις σε άτομα που έλαβαν εικονική ένεση.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι λειτουργεί με προστασία 70%.

Είναι ενδιαφέρον ότι η αποτελεσματικότητα αυξήθηκε στο 90% σε μια ομάδα εθελοντών στους οποίους δόθηκε αρχική μισή δόση, ακολουθούμενη από πλήρη δόση. Δεν είναι σαφές γιατί υπάρχει διαφορά.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

Άμεσα και με αποφασιστικότητα αντέδρασε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας δήλωσε την Τρίτη, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα είναι η εγκατάσταση κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Κισσόνεργα ύψους €14,7 εκατ., έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είπε.

BEST OF TOTHEMAONLINE