ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα μέτρα που θα μας συντροφεύουν μέχρι τα Χριστούγεννα - Ρεβεγιόν όπως παλιά;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα μέτρα που θα μας συντροφεύουν μέχρι τα Χριστούγεννα - Ρεβεγιόν όπως παλιά;

Το κυρίαρχο θέμα των ημερών δεν είναι άλλο από τα επερχόμενα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το διάταγμα που βρίσκεται σε ισχύ λήγει την ερχόμενη Δευτέρα (30/11) και με την αύξηση των κρουσμάτων στην Κύπρο και φόντο τις διακοπές Χριστουγέννων, Επιστημονική Ομάδα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχουν μπόλικη δουλειά να κάνουν.

Χρυσή τομή θα ήταν η χαλάρωση των μέτρων για την απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας που να βρίσκεται όμως πάντοτε σε συνάρτηση με την καλή επιδημιολογική εικόνα, μη επηρεάζοντας τη Δημόσια Υγεία. Αυτός είναι άλλωστε και ο μεγαλύτερος γρίφος που καλείται να λύσει ο ΠτΔ.

Όπως απορρέει μέχρι στιγμής, τόσο από τα σενάρια που τέθηκαν επί τάπητος όσο και από πληροφορίες από τις τάξεις της συμβουλευτικής ομάδας ‘κερδισμένη’ αναμένεται να βγει η βελτιωμένη Επαρχία Πάφου ενώ υπάρχει σκέψη για οριζόντια μέτρα σε όλες τις επαρχίες -πλην Λεμεσού- όμως με την προϋπόθεση να ‘ξεκλειδώσει’ η συμπρωτεύουσα, τουλάχιστον όσον αφορά τις μετακινήσεις προς και από.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και τα θέματα αύξησης αριθμού συναθροιζόμενων σε σπίτια αλλά και η παράταση -ή αφαίρεση- της απαγόρευσης κυκλοφορίας κάτι που ίσως ‘δείχνει’ και άνοιγμα κέντρων νυχτερινής διασκέδασης 9 μήνες μετά, κάτω από -προφανώς- αυστηρά μέτρα και συνθήκες. Η παράταση της ώρας για την απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει και για τη Λεμεσό ενώ δεν αποκλείεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη να υπάρξει νέα χαλάρωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top