ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν παραβιάστηκε το πρωτόκολλο στην περίπτωση των φοιτητών που δεν έγινε επαναληπτικό τεστ - Η εξήγηση

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν παραβιάστηκε το πρωτόκολλο στην περίπτωση των φοιτητών που δεν έγινε επαναληπτικό τεστ - Η εξήγηση

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Δρ. Καραγιάννη, σε σχέση με καταγγελία που έγινε στην τηλεόραση του ALPHA και αφορούσε φοιτητές θετικούς στον ιό.

Η καταγγελία ουσιαστικά αφορούσε φοιτητές που επέστρεψαν από Θεσσαλονίκη, διαγνώστηκαν θετικοί και ενημερώθηκαν ότι μπορούν να αποδεσμευτούν από την καραντίνα τους στις 16 ημέρες χωρίς επαναληπτικό τεστ.

Οι εν λόγω φοιτητές ξαναέκαναν τεστ από ιδιωτική πρωτοβουλία και ξαναβρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σημειώνουμε πως καθ’ όλη την περίοδο ήταν ασυμπτωματικοί, ενώ βρέθηκαν θετικοί στον ιό στις 06/11 και τους δόθηκε εντολή να αποδεσμευτούν στις 21/11.

Δείτε πατώντας εδώ το βίντεο και την καταγγελία

Ο Δρ. Καραγιάννης μας είπε ότι αυτό συμβαίνει καθώς τα πρωτόκολλα λένε πως όταν είσαι ασυμπτωματικός βγαίνεις στις 15 ημέρες χωρίς επαναληπτικό τεστ.

Εάν είχες συμπτώματα και βγεις θετικός ξανά την 14η ημέρα, τότε παραμένεις για ακόμη 7 ημέρες σε περιορισμό και αποδεσμεύεσαι μετά και πάλι χωρίς τεστ.

Ερωτηθείς για τι συμβαίνει αυτό, ο Δρ. Καραγιάννης απάντησε πως τα πρωτόκολλα βασίζονται πάνω σε επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE