ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Δεν έχουμε σχίσμα στην Εκκλησία αλλά απειλεί με καθαιρέσεις- «Δεν τους πέφτει λόγος»- ΒΙΝΤΕΟ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Δεν έχουμε σχίσμα στην Εκκλησία αλλά απειλεί με καθαιρέσεις- «Δεν τους πέφτει λόγος»- ΒΙΝΤΕΟ

Καλεσμένος στην εκπομπή «Προκλήσεις» κα τον Αντρέα Κημήτρη ήταν το βράδυ της Πέμπτης 26/11 ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο προκαθήμενος της κυπριακής Εκκλησίας παρόλο που ανέφερε ότι δεν υπάρχει «σχίσμα» μεταξύ των μελών της Ιεράς Συνόδου, τονίζοντας ότι η «Σύνοδος βγήκε ενισχυμένη» μετά την απόφαση που λήφθηκε για το Ουκρανικό (Σύμφωνα με το ιστορικό , το θέμα προέκυψε από το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μνημόνευσε στις 24 Οκτωβρίου του 2020  τον κ. Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας παρόλο που στην Ουκρανία ως γνωστό υπάρχει ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριο) φαίνεται πως Ιεράρχες είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένοι από τη στάση του Μακαριότατου.

«Ο εγωισμός δεν αφήνει κάποιον να δει την πραγματικότητα» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος ενώ τόνισε πως πλέον «δεν τους πέφτει λόγος» και δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την απόφαση που έχει ληφθεί.

Συμπλήρωσε πως ίσως να μην θέλουν να συλλειτουργήσουν πλέον μαζί του κάτι για το οποίο όπως τόνισε υπάρχει τιμωρία αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας.

«Δεν γίνεται να μην έρθουν. Υπάρχει κυρώσεις από επίπληξη μέχρι καθαίρεση. Δεν είναι παίξε-γέλασε, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει μέσα στην εκκλησία» τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top