LIKE ONLINE

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «Αν δεν βάλουν το εμβόλιο και αρχίσουν να πεθαίνουν ποιος θα πάρει την ευθύνη; - Δεν θα κάνω στρατά τον Μόρφου»

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «Αν δεν βάλουν το εμβόλιο και αρχίσουν να πεθαίνουν ποιος θα πάρει την ευθύνη; - Δεν θα κάνω στρατά τον Μόρφου»

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Προκλήσεις» και τον Ανδρέα Κημήτρη, το βράδυ της Πέμπτης 26/11, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, το αυτοκέφαλο της ουκρανικής Εκκλησίας και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και τις απόψεις του Μητροπολίτη Μόρφου για το όλο θέμα.  

Αρχικά, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυστόστομος ανέφερε ότι «έχουμε καλέσει τρεις επιστήμονες στην Ιερά Σύνοδο. Ήθελαν και άλλοι μαζί με τον Μόρφου να ακούσουν την άποψη των επιστημόνων για το εμβόλιο. Δεν πρόκειται να πω στον λαό να μην βάλει το εμβόλιο. Αν αρχίσουν να πεθαίνουν ποιος θα πάρει την ευθύνη; Όταν μια ολόκληρη Ευρώπη πιέζεται να βάλει το εμβόλιο και να το αγοράσει, ποιος είμαι εγώ ο ανίδεος να το αμφισβητήσω; Πρέπει να βγούμε και να πούμε στον λαό μας να το βάλει, ειδικά εμείς που έχουμε προβλήματα υγείας. Ο Μητροπολίτης Πάφου είπε χαριτολογώντας εγώ όταν έρθει θα το βάλω πρώτος».

Έπειτα τόνισε πως «έχουμε δημοκρατία, δεν θα υποχρεώσω τον Μόρφου να ακούσει τι λέω εγώ. Δεν είναι παιδάκι να τον πιάσω από το χέρι να τον κάνω στρατά. Έχει το δικαίωμα και εγώ έχω το δικαίωμα να διαφωνήσω. Εύχομαι η ανακοίνωσή μας να είναι ομόφωνη. Δεν είναι κακό να ακούσουμε τους επιστήμονες. Καλό είναι να σταθούμε δίπλα στον λαό μας. Στη Λευκωσία είμαστε πολύ αυστηροί για τις αποστάσεις στις εκκλησίες και για τις μάσκες. Όποιος δεν έχει μάσκα του λέμε να φύγει. Πρέπει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και να είμαστε υπεύθυνοι. Από την πρώτη στιγμή είχα πει στον Πρόεδρο ότι πρέπει να είμαστε αυστηροί».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι κρίσιμες για την πορεία του κυπριακού. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 17.00 στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top