ΚΥΠΡΟΣ: Νομικοί κάνουν λόγο για 'εξόφθαλμα αντισυνταγματικά και παράλογα μέτρα' - 'Σε τι διαφέρουν Εκκλησία και κυνηγοί';

ΚΥΠΡΟΣ: Νομικοί κάνουν λόγο για 'εξόφθαλμα αντισυνταγματικά και παράλογα μέτρα' - 'Σε τι διαφέρουν Εκκλησία και κυνηγοί';

Μετά και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες Παρασκευή (27/11), οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες, με κάποιους να κάνουν λόγο μέχρι και για αντισυνταγματικότητα.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, συνοδεύτηκαν από αντιδράσεις, κυρίως από συμπολίτες μας που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο ξανά στις επιχείρησεις τους.

Η κατάσταση προφανώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρειάζεται μεγάλη κοινωνική συναίνεση και βοήθεια για να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Όμως, ξεκίνησε και μια μεγάλη συζήτηση που έχει να κάνει με την συνταγματικότητα των μέτρων, παρά το ότι βιώνουμε μια πανδημία που τα έκτακτα μέτρα μπορεί να είναι και αναγκαιότητα. 

Δείτε την ανάρτηση του Νομικού Μιχάλη Παρασκευά: 

Δεν έχω ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό σε νομικό επίπεδο με τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας, κυρίως γιατί αφορά ένα πάρα πολύ σοβαρό και εξειδικευμένο ιατρικό θέμα αντιλαμβανόμενος την εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη δίνοντας βαρύτητα στις εισηγήσεις των εξειδικευμένων επιστημόνων

Τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν όμως, είναι τόσο εξόφθαλμα παράλογα σε πολλές περιπτώσεις που δεν αντέχουν σε καμιά επιστημονική κριτική, τόσο σε ιατρικό επίπεδο σε σχέση όσο και σε σχέση με την νομική τους αιτιολόγηση για την διαφορετική μεταχείριση όμοιων περιπτώσεων καθώς επίσης και στην έλλειψη κατά αναλογικότητας των μέτρων καθαυτώ

Στην πιο κάτω σύντομη ανάλυση μου δεν θα ασχοληθώ ολικά και με την ουσία όλων των μέτρων και αν αυτά είναι αναλογικά κλπ αλλά θα ασχοληθώ μόνο με τα εξόχως και εξόφθαλμα αντισυνταγματικά και παράλογα μέτρα

Το πρώτο μέτρο που εξόφθαλμα καθιερώνει άνιση μεταχείριση χωρίς καμιά λογική και χωρίς καμιά νομική αιτιολόγηση είναι η εξαίρεση των κυνηγών από την απαγόρευση μετακίνησης!!!

Δηλαδή πραγματικά.......δεν έχω λόγια.....
Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να καθιερωθεί αυτή η δυσμενής διάκριση μεταξύ πολιτών σε........ κυνηγούς και μη κυνηγούς.....

Είναι γελοίο τουλάχιστον και εξόχως αντισυνταγματικό αφού δεν υπάρχει απολύτως καμιά τεκμηρίωση για αυτή την διάκριση!!!

Η δεύτερη μεγάλη εξόχως παράλογη και χωρίς καμιά αιτιολόγηση σε νομικό αλλά και επί της ουσίας τεκμηρίωση είναι το μέτρο που επιτρέπει τον εκκλησιασμό και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους, καθώς και οι θρησκευτικές τελετές να τελούνται με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 αλλά απαγορεύει τον εκκλησιασμό και τις θρησκευτικές τελετές γάμων βαπτίσεων και κηδειών σε πέραν από 10 άτομα!!!!!!

Αυτή η διαφορετική μεταχείριση απολύτως όμοιων καταστάσεων είναι παντελώς αντισυνταγματική!!!

Ακόμα ένα σημείο που δεν τεκμηριώνεται και δεν φαίνεται να αιτιολογείται ούτε νομικά αλλά ούτε και λογικά είναι η
(Αναστολή των προπονήσεων και των αθλητικών διοργανώσεων για πρόσωπα κάτω των 18 ετών αλλά να επιτρέπεται για άτομα άνω των 18!!!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE