Όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι φορείς, η Λεμεσός έχει αρχίσει να σταθεροποιείται.
Η Πάφος παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα με τα λιγότερα περιστατικά σε όλο το νησί και ίσως την καλύτερη εικόνα και αναλογικά του πληθυσμού.
Αίσθηση όμως προκαλούν οι αυξήσεις στις άλλες 3 επαρχίες, κάτι το οποίο άρχισε να διαφαίνεται από την πρώτη στιγμή που μπήκαν τα «rapid tests» στο παιχνίδι.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Αντιμέτωποι με ένα 3ο κύμα τον Ιανουάριο αν δεν τηρηθούν πιστά τα μέτρα - Τι είπε για lockdown, μέτρα και κρούσματα
Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα, όπως δείχνουν και τα στατιστικά, εξακολουθεί να το έχει η Λεμεσός, με μικρή διαφορά πλέον από την Λευκωσία.
Ενδεικτικά είναι τα νούμερα από τις 11 μέχρι 24 Νοεμβρίου:
1.141 (40,5%) είχαν τόπο διαμονής στην επαρχία Λεμεσού
973 (34,5%) στην επαρχία Λευκωσίας
334 (11,9%) στην επαρχία Λάρνακας
185 (6,6%) στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου
113 (4%) στην επαρχία Πάφου και
71 περιστατικά (2,5%) αφορούν στις Βρετανικές βάσεις ή κατοικία στην αλλαδαπή ή δεν υπήρχε για αυτά διαθέσιμη πληροφορία.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ατελείωτο ‘γλέντι’ και τρολάρισμα για τα νέα μέτρα - ‘Λεμεσιανοί, +1 ώρα κέρφιου, κομμωτήρια και νύσια, ΑΡΧΟΝΤΕΣ’ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ο καθηγητής επιδημιολογίας Γεώργιος Νικολόπουλος επισήμανε πως «είδαμε περισσότερες διαγνώσεις και παρατηρήσαμε ειδικά τις τελευταίες ημέρες ότι ο αριθμός των διαγνώσεων που είχαμε αφορούσαν περισσότερο την Λευκωσία.
Ταυτόχρονα είδαμε ότι άρχισε να αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλευόμενων που προέρχονται από τη Λευκωσία»
«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Λευκωσία και η Λεμεσός είναι οι δύο μεγάλες πόλεις και η κινητικότητα και επαφές μεταξύ των ανθρώπων είναι πιο έντονες σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις για αυτό χρειάζεται λίγο περισσότερο προσοχή», κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ: Νομικοί κάνουν λόγο για 'εξόφθαλμα αντισυνταγματικά και παράλογα μέτρα' - 'Σε τι διαφέρουν Εκκλησία και κυνηγοί';