Παραγουάη: Απαγορεύουν την άμβλωση σε 10χρονη που βιάστηκε

Παραγουάη: Απαγορεύουν την άμβλωση σε 10χρονη που βιάστηκε

Ο Υπουργός Υγείας της Παραγουάης Αντόνιο Μπάριος δήλωσε χθες ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο ένα κορίτσι 10 ετών, το οποίο είχε βιαστεί από τον πατριό του και είναι έγκυος 23 εβδομάδων, να κάνει άμβλωση.

"Εάν γινόταν άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20ή εβδομάδα. Η κύηση δεν θα διακοπεί", δήλωσε ο υπουργός Υγείας σε δημοσιογράφους.

Η 10χρονη, η οποία έχει εισαχθεί για παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στην Ασουνσιόν, είχε βιαστεί από τον σύντροφο της μητέρας της. "Οσον αφορά την άμβλωση, εξηγήσαμε ότι είναι εντελώς εκτός συζήτησης. Το υπουργείο Υγείας διαφωνεί πλήρως" με την άποψη ότι θα έπρεπε να γίνει άμβλωση, επέμεινε.

Το παράρτημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία στην Παραγουάη έχει ξεκινήσει μια δημόσια εκστρατεία, χρησιμοποιώντας την ετικέτα #NinaEnPeligro, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο το κορίτσι να αναγκαστεί να ολοκληρώσει την κύηση.

 

Η ΜΚΟ υποστηρίζει ότι με βάση το διεθνές δίκαιο, η υπόθεση αυτή συνιστά μια περίπτωση "βασανισμού ή ατιμωτικής μεταχείρισης", όπως αυτή ορίζεται στη Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και άλλων Μορφών Σκληρής, Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης του ΟΗΕ.

Το Σύνταγμα της Παραγουάης απαγορεύει τις αμβλώσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων κινδύνου για τη ζωή της μητέρας και, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, μόνον μέχρι την 20ή εβδομάδα της κύησης.

"Η διάγνωση της κύησης αυτού του κοριτσιού μας γνωστοποιήθηκε την 21η εβδομάδα. Εάν έπρεπε να γίνει άμβλωση, θα έπρεπε να είχε γίνει πριν από την 20ή εβδομάδα. Σήμερα, βρισκόμαστε στις 23", είπε ο Μπάριος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE