ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 555 τα κρούσματα σε σχολεία από την αρχή της χρονιάς- 'Δημιουργεί παραπληροφόρηση' λέει το Υπ. Παιδείας

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 555 τα κρούσματα σε σχολεία από την αρχή της χρονιάς- 'Δημιουργεί παραπληροφόρηση' λέει το Υπ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας επισημαίνει ότι η πληροφορία που δόθηκε το βράδυ της Τρίτης 1/12, μέσω του Δελτίου Ειδήσεων του ΡΙΚ, για «1000 κρούσματα στα σχολεία» είναι αναληθής. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2020, έχουν καταγραφεί 555 και όχι 1000 περιπτώσεις μαθητών/τριών που είχαν θετική διάγνωση σε τεστ Covid-19, προσθέτει.


Σε ανακοίνωση το Υπουργείο αναφέρει ότι ως γνωστόν, η συχνότητα των κρουσμάτων, δηλαδή το ποσοστό των θετικών διαγνώσεων Covid-19 στο σχολικό πληθυσμό, είναι περίπου το μισό σε σύγκριση με το γενικό πληθυσμό και γι’ αυτό τα σχολεία κρίνονται ως σχετικά ασφαλείς από υγειονομικής απόψεως χώροι.
 
"Η διάδοση και η μετάδοση τέτοιων εσφαλμένων και ψευδών πληροφοριών δημιουργεί σύγχυση και παραπληροφόρηση στο ευρύτερο κοινό. Η αναστάτωση που προκαλείται στην κοινή γνώμη, αλλά και ενδεχομένως οι ανησυχίες ειδικά ανάμεσα στους γονείς, αντιστρατεύονται τη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας μας, για να αντιμετωπίσει τη δοκιμασία που περνούμε. Παρά τις τυχόν σκοπιμότητες που υπάρχουν για κάποιους, αναμένουμε από όλους να επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας", αναφέρει η ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE