Δρ. ΠΑΝΑ: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα - Θέλουμε να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown

Δρ. ΠΑΝΑ: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα - Θέλουμε να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown

Σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση βρισκόμαστε στο ό,τι αφορά το μέτωπο της πανδημίας, δηλώνει η Δρ. Ζωή Πανά, ενώ επισημαίνει πως ενδεχομένως να χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα που έχουν τελευταίως επιβληθεί.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, η Δρ. Δωροθέα Ζωή Πανά, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, ανέφερε πως «τα μέτρα που είχαμε τώρα ίσως να χρειάζονται περισσότερο χρόνο», με την παρούσα στιγμή να είναι ίσως λίγο πρώιμη για να μπούμε σε αξιολόγηση της κατάστασης.

Δήλωσε όμως πως «θέλουμε να αποφευχθεί το οριζόντιο lockdown», κάνοντας λόγο τις συνέπειες που θα υπάρξουν στην κοινωνία αλλά και για τον χρόνο που χρειάζεται μετά ένα «άνοιγμα».

Απηύθυνε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα, καθώς «αγγίζουμε όρια κόκκινα», ενώ είπε ότι ευτυχώς υπάρχουν μηνύματα σταθεροποίησης των νοσηλευόμενων στην Κύπρο. «Τώρα είναι πολύ σημαντική φάση, οποιαδήποτε χαλάρωση θα την πληρώσουμε», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι Υπουργείο και επιδημιολογική ομάδα προσπαθούν να κάνουν έγκαιρες παρεμβάσεις σε γηροκομεία και άλλες δομές, επιδιώκοντας ταχύτατο εβδομαδιαίο έλεγχο στους εργαζόμενους. Παράλληλα, μίλησε για την προσπάθεια ενίσχυσης αυτών των χώρων με φοιτητές και άλλους υγειονομικούς λειτουργούς. Προσπάθησε δε να δικαιολογήσει πιθανές αμέλειες από τα αρμόδια όργανα, λέγοντας πως σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης γίνεται "προτεραιοποίηση των ζητημάτων".

Τόνισε όμως ότι πολλές φορές τα μέτρα δεν τηρούνται, ακόμη και εντός των γηροκομείων, καθώς μπορεί οι διευθύνσεις «να μην έχουν κάνει καλό σχεδιασμό και να μην έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα του χώρου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE