ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. ΠΑΝΑ: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα - Θέλουμε να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown

Δρ. ΠΑΝΑ: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα - Θέλουμε να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown

Σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση βρισκόμαστε στο ό,τι αφορά το μέτωπο της πανδημίας, δηλώνει η Δρ. Ζωή Πανά, ενώ επισημαίνει πως ενδεχομένως να χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα που έχουν τελευταίως επιβληθεί.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, η Δρ. Δωροθέα Ζωή Πανά, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, ανέφερε πως «τα μέτρα που είχαμε τώρα ίσως να χρειάζονται περισσότερο χρόνο», με την παρούσα στιγμή να είναι ίσως λίγο πρώιμη για να μπούμε σε αξιολόγηση της κατάστασης.

Δήλωσε όμως πως «θέλουμε να αποφευχθεί το οριζόντιο lockdown», κάνοντας λόγο τις συνέπειες που θα υπάρξουν στην κοινωνία αλλά και για τον χρόνο που χρειάζεται μετά ένα «άνοιγμα».

Απηύθυνε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα, καθώς «αγγίζουμε όρια κόκκινα», ενώ είπε ότι ευτυχώς υπάρχουν μηνύματα σταθεροποίησης των νοσηλευόμενων στην Κύπρο. «Τώρα είναι πολύ σημαντική φάση, οποιαδήποτε χαλάρωση θα την πληρώσουμε», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι Υπουργείο και επιδημιολογική ομάδα προσπαθούν να κάνουν έγκαιρες παρεμβάσεις σε γηροκομεία και άλλες δομές, επιδιώκοντας ταχύτατο εβδομαδιαίο έλεγχο στους εργαζόμενους. Παράλληλα, μίλησε για την προσπάθεια ενίσχυσης αυτών των χώρων με φοιτητές και άλλους υγειονομικούς λειτουργούς. Προσπάθησε δε να δικαιολογήσει πιθανές αμέλειες από τα αρμόδια όργανα, λέγοντας πως σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης γίνεται "προτεραιοποίηση των ζητημάτων".

Τόνισε όμως ότι πολλές φορές τα μέτρα δεν τηρούνται, ακόμη και εντός των γηροκομείων, καθώς μπορεί οι διευθύνσεις «να μην έχουν κάνει καλό σχεδιασμό και να μην έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα του χώρου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top