Δεν κατήλθαν σήμερα για μεσημεριανό οι κρατούμενοι – Συμπαράσταση στον Γεωργιάδη – Η κατάσταση της υγείας του είναι υπό παρακολούθηση

Δεν κατήλθαν σήμερα για μεσημεριανό οι κρατούμενοι – Συμπαράσταση στον Γεωργιάδη – Η κατάσταση της υγείας του είναι υπό παρακολούθηση

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φυλάκων κ. Άννα Αριστοτέλους, μερίδα κρατουμένων δεν κατήλθαν για μεσημεριανό ως ένδειξη συμπαράστασης.

Ο Γεωργιάδης ξεκίνησε την διαμαρτυρία του με απεργία πείνας από τις 14.4.2015 λόγω της απόρριψης του αιτήματος του για αποφυλάκιση. Ο κρατούμενος βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερα από 15 χρόνια και θεωρεί ότι πληρεί τους όρους αποφυλάκισής του, λόγω και της καλής διαγωγής που επέδειξε όλη αυτή τη χρονική περίοδο.

Σήμερα, μικρός αριθμός κρατουμένων, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Γεωργιάδη, αποφάσισε να μην κατέλθει στο μεσημεριανό φαγητό. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως σήμερα έφτασαν στα χέρια του Γεωργιάδη και τρία ηλεκτρονικά μηνύματα από την αδελφή του η όποια ζει στην Αυστραλία, προσπαθώντας να τον μεταπείσει να διακόψει την διαμαρτυρία του.

Μετά και από τις νέες εξελίξεις σε ότι αφορά το θέμα, αναμένεται εντός των ημερών, να φθάσει στην Κύπρο ο δικηγόρος του ώστε και με την δική του παρέμβαση να τον σταματήσει.

Η κ. Αριστοτέλους τόνισε πως μέχρι σήμερα η υγεία του Γεωργιάδη είναι υπό παρακολούθηση. Ο γιατρός των Φυλάκων έχει προβεί σε αιματολογικές εξετάσεις σύμφωνα με τις οποίες  τα ζωτικά  όργανα του κρατουμένου είναι σε φυσιολογική κατάσταση και δεν κρίνεται απαραίτητη στο παρών στάδιο η μεταφορά του στο νοσοκομείο για νοσηλεία.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE