ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Περιμένετε χαλαρώσεις; Ο αριθμός κρουσμάτων για να κάνουμε Χριστούγεννα - Τι εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι, τι έπραξε η Κυβέρνηση

Περιμένετε χαλαρώσεις; Ο αριθμός κρουσμάτων για να κάνουμε Χριστούγεννα - Τι εισηγήθηκαν οι επιδημιολόγοι, τι έπραξε η Κυβέρνηση

Οι αποφάσεις για τη νέα δέσμη μέτρων που αποφάσισε η Κυβέρνηση και ανακοινώθηκαν δια στόματος του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου αναμένεται σε λιγότερο από 24 ώρες (Παρασκευή 11/12 - 06:00) να αποτελέσουν τη νέα πραγματικότητα που θα μας συντροφεύει μέχρι και την 31/12.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι εισηγήσεις της Επιστημονικής Ομάδας είχαν μεγάλη ταύτιση με τις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις με μερίδα μελών των επιστημόνων να εκφράζει την ικανοποίηση της γι’αυτήν τη σύμπνοια απόψεων.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Υπήρξαν όμως και ανακοινώσεις που για διάφορους λόγους επέφεραν διαφοροποιήσεις από τις προτάσεις των ειδικών με κυριότερη εξ’αυτών το κλείσιμο των Λυκείων, Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η πληροφόρηση του ThemaOnline αναφέρει πως υπήρξε πρόταση για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων νωρίτερα -και όχι μόνο των Λυκείων- κάτι που όπως διαφάνηκε δεν έγινε αποδεκτό. Ο λόγος πιθανότατα έχει να κάνει αφενός με τον περιορισμένο αριθμό περιστατικών στις νεότερες ηλικίες και αφετέρου θα καθιστούσε πολύ δύσκολη την επιτήρησή τους αφού σωρεία γονέων θα έπρεπε να απέχει από τη δουλειά του για να τα φροντίσει.

Πέραν του θέματος των σχολικών μονάδων μερική διαφοροποίηση φαίνεται να υπήρξε και στο κλείσιμο των malls αφού οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η εισήγηση αφορούσε αρχικά το ‘λουκέτο’ καφετεριών και εστιατορίων εντός των mall και όχι το καθολικό κλείσιμο που ανακοινώθηκε αργότερα.

Καταληκτικά, ακόμη και η όαση των χαλαρώσεων (που θα περιλαμβάνουν την παραμονή Χριστουγέννων, τη μέρα των Χριστουγέννων, την παραμονή Πρωτοχρονιάς και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς) τονίζεται ότι θα τεθεί σε ισχύ μόνο εάν και εφόσον παρατηρηθεί σημαντική βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας και δεν πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένη.

Για να μιλήσουμε συγκεκριμένα με αριθμούς πληροφορίες που απορρέουν από επιδημιολόγους και επιστημονική ομάδα οι πολυπόθητες χαλαρώσεις θα έρθουν με τα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά να πέφτουν γύρω στα 150 -αριθμός που θεωρείται αρκετά μακρινός με βάση την επιβαρυμένη εικόνα του σήμερα- όμως τονίζεται πως θα πρέπει να δοθεί χρόνος στα μέτρα για να αποφέρουν καρπούς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top