«Δυστυχώς τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε κεκλεισμένων των θυρών - Αν δεν υπάρξει μείωση θα πρέπει να πάμε σε ολικό lockdown»

«Δυστυχώς τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε κεκλεισμένων των θυρών - Αν δεν υπάρξει μείωση θα πρέπει να πάμε σε ολικό lockdown»

«Να κρατήσουμε την κατάσταση όπως είναι μέχρι ν’ αρχίσουν οι εμβολιασμοί», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Επιδημιολόγος, Μιχάλης Βωνιάτης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση».

Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα γενικευμένο lockdown αν δεν υπάρξει μείωση κρουσμάτων, αφού ο ιός «κυκλοφορεί σε αρκετά μεγάλους αριθμούς».

«Δυστυχώς τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε κεκλεισμένων των θυρών. Εάν δεν δούμε μείωση θα είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. Πιστεύω ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα γενικευμένο lockdown όπως έκαναν και άλλες χώρες. Ο ιός κυκλοφορεί σε αρκετά μεγάλους αριθμούς. Θα έπρεπε να έχουμε επιβάλει τα μέτρα που έχουμε από τον Νοέμβριο, για λόγους τους οποίους δεν γνωρίζω, ίσως περισσότερο οικονομικά και πολιτικά έγινε μόνο στη Λεμεσό και Πάφο. Η Λευκωσία κρατά που είναι και η πιο μεγάλη πόλη διατηρεί ψηλά νούμερα. Μπορεί να κυκλοφορούν και 25.000 κρούσματα θετικά παγκύπρια. Χονδρικά το λέω, είναι ένα περίπου το 3%.

Θέλω να βλέπω θετικά τα πράγματα, δεν μου αρέσει να είμαι αρνητικός. Θα πρέπει όμως να πειθαρχήσουμε στα μέτρα με τον πιο ψηλό βαθμό πειθαρχίας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος ελέγχου της κατάστασης. Βλέπετε τι έκανε η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε σε καλή μοίρα γιατί έχουμε χαμηλό ποσοστό θανάτων. Είμαστε όλοι άνθρωποι δεν κάνουμε διακρίσεις και πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τη ζωή. Κλείνουμε τον κόσμο στα σπίτια του. Αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Είναι δικές μου προβλέψεις αυτές», ανέφερε ο Δρ. Βωνιάτης ανάμεσα σε άλλα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE