ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πώς θα ελέγχει η Αστυνομία τις Χριστουγεννιάτικες συναθροίσεις σε σπίτια

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πώς θα ελέγχει η Αστυνομία τις Χριστουγεννιάτικες συναθροίσεις σε σπίτια

Μετά από επικοινωνία μας με διάφορους αστυνομικούς μεταφέραμε απορίες αναγνωστών σχετικά με το θέμα της αστυνόμευσης ιδιαίτερα όσον αφορά συναθροίσεις σε οικίες και σπίτια την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το ιδιότυπο lockdown που διατηρεί κλειστές καφετέριες και χώρους εστίασης έχει μεταφέρει το βάρος των συγκεντρώσεων και συναθροίσεων σε σπίτια/οικίες, πόσο μάλλον στην περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών όπου είθισται οικογένειες και φίλοι να συγχρωτίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα.

Όπως μας αναφέρθηκε λοιπόν από αστυνομικούς κύκλους, η Αστυνομία δεν δύναται να γυρίζει από πόρτα σε πόρτα για να ελέγχει εάν τηρείται -στα πλαίσια του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου- τον αριθμό των παρευρισκομένων σε κάθε οικία και μπορεί να το πράξει μόνο εάν υπάρξει καταγγελία.

Μάλιστα, όπως αλιεύσαμε ακόμη και στο πλαίσιο διερευνητικής παρέμβασης ο ιδιοκτήτης της οικίας διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την έρευνα στο χώρου του, αν και όπως προστέθηκε αργότερο τα μέλη της δύναμης διατηρούν εναλλακτικούς τρόπους και μηχανισμούς για να διαλευκάνουν το κατά πόσο ο αριθμός των καλεσμένων ήταν εντός του καθορισμένου ορίου (αναμονή των καλεσμένων να εξέλθουν, παρατήρηση των σταθμευμένων οχημάτων κτλ).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE