ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέα έρευνα από τη TheSoul Publishing επισημάνει τις αλλαγές στην κατανάλωση βίντεο

Νέα έρευνα από τη TheSoul Publishing επισημάνει τις αλλαγές στην κατανάλωση βίντεο

Με την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, οι καταναλωτές έχουν στραφεί στο θετικό και σύντομο περιεχόμενο

Η TheSoul Publishing, η εταιρεία διαδικτυακών μέσων με τις περισσότερες προβολές, πραγματοποίησε πρόσφατα μια έρευνα εξετάζοντας τις μεταβαλλόμενες συνήθειες που αφορούν την κατανάλωση βίντεο, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους έχουν μεταμορφωθεί λόγω της πανδημίας του Covid-19. Με περισσότερα από 6,000 άτομα, ηλικίας 16-55+ από την Ευρώπη και Αμερική να έχουν λάβει μέρος στην έρευνα, τα αποτελέσματα έδειξαν αύξηση της δημοτικότητας των βίντεο μικρής διάρκειας, καθώς και μια προτίμηση προς το θετικό περιεχόμενο.

Παρόλο που η δημοτικότητα των βίντεο μικρής διάρκειας σημειώνει αύξηση εδώ και αρκετό καιρό, η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης για τη ραγδαία ανάπτυξή τους. Πιο συγκεκριμένα, το 84% των καταναλωτών δήλωσε ότι πέρασε περισσότερο ή τον ίδιο χρόνο παρακολουθώντας σύντομα βίντεο κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σύγκριση με πριν από αυτήν. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (59%) δήλωσαν ότι παρακολουθούν διαδικτυακά βίντεο, από 30 λεπτά μέχρι και 3 ώρες καθημερινά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τάσεις αυτές στην κατανάλωση περιεχομένου, είναι ακόμη πιο εμφανές στα νεαρά κοινά, με το 71% των ατόμων ηλικίας 16-24 και το 69% των ατόμων ηλικίας 25-34 να δηλώνουν ότι περνούν σε καθημερινή βάση μεταξύ 30 λεπτών και 3 ωρών παρακολουθώντας βίντεο μικρής διάρκειας.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης μια αυξανόμενη προτίμηση για θετικό περιεχόμενο εν μέσω της πανδημίας, με το 26% των καταναλωτών να δηλώνει ότι τα διαδικτυακά βίντεο αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής – τόσο του σώματος, όσο και του μυαλού. Επιπρόσθετα, η στροφή προς το θετικό περιεχόμενο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πιθανόν να λειτουργεί ως ένα διάλειμμα από την αρνητικότητα της καθημερινότητας, προσφέροντας παράλληλα ψυχαγωγία. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα, ο πρωταρχικός λόγος για την παρακολούθηση θετικού περιεχομένου βίντεο στο διαδίκτυο είναι η έμπνευση, οι νέες ιδέες και τα projects (31%), η βελτίωση της διάθεσης (27%), η απόδραση από την επικαιρότητα (14%) καθώς και το διάλειμμα από τη δουλειά ή το σχολείο (14%).

Με το 68% των καταναλωτών να πιστεύει ότι τα διασκεδαστικά και θετικά διαδικτυακά βίντεο θα αποτελέσουν την πιο σημαντική και δημοφιλή πηγή ψυχαγωγίας, οι πιο διαδεδομένες κατηγορίες προς το παρόν είναι τα μουσικά βίντεο (54%), τα κωμικά (48%), το μαγείρεμα ή το ψήσιμο (38%), τα DIY ή οι χειροτεχνίες (34%) και τα εκπαιδευτικά βίντεο (31%).

Πέραν από την προτίμηση για θετικό περιεχόμενο μικρής διάρκειας, η έρευνα έφερε στο φως αρκετές τάσεις που υποδηλώνουν ότι τα διαδικτυακά βίντεο έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των καταναλωτών. Καθώς τα μέτρα για καταπολέμηση της πανδημίας περιορίζουν τις επιλογές των καταναλωτών και αυξάνουν την ανάγκη τους για νέα χόμπι, η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών (79%) παρακολουθεί βίντεο σε YouTube, Facebook, Instagram ή TikTok - είτε περιστασιακά είτε επανειλημμένα - για να πάρει έμπνευση για projects για το σπίτι, ιδέες για χειροτεχνίες και DIY καθώς και για προετοιμασία ή μαγείρεμα φαγητού.

Οι δημιουργοί περιεχομένου και τα brands, πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη ότι περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές που έλαβαν μέρος στην έρευνα (52%), συχνά έχουν μπροστά τους πολλές οθόνες όταν χαλαρώνουν, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να παρακολουθούν βίντεο στο YouTube, ενώ έχουν την τηλεόραση ανοιχτή.

Κοιτάζοντας το άμεσο μέλλον, το 82% δήλωσε ότι το 2021 σκοπεύει να αφιερώσει περισσότερο ή τον ίδιο χρόνο βλέποντας βίντεο μικρής διάρκειας. Επιπλέον, όλες οι ηλικιακές ομάδες συμφωνούν ότι θα παρακολουθούν σύντομα διαδικτυακά βίντεο στα κινητά τους τηλέφωνα, εκτός από τα άτομα 55+ που δηλώνουν ότι η κύρια συσκευή που θα χρησιμοποιούν θα είναι ο υπολογιστής.

Τέλος, το «μοίρασμα» (shareability) των διαδικτυακών βίντεο, δεν φαίνεται να επηρεάζεται από το πόσο σύντομα ή όχι είναι, αφού μόνο το 8% των καταναλωτών δήλωσε πως η διάρκεια ενός βίντεο είναι ο πιο σημαντικός δείκτης που θα καθορίσει αν θα τα «μοιραστούν». Η πλειοψηφία των καταναλωτών (34%) θεωρεί ως πιο σημαντικό κριτήριο το πόσο ενδιαφέρον είναι το βίντεο, ενώ επίσης σημαντικό ρόλο έχει και το αν είναι αστείο (23%), σχετικό (15%) ή χρήσιμο (15%).

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε

• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο

• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»

• Μαρινέλλα: H επίσκεψη του Αντώνη Ρέμου στο νοσοκομείο και τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της



Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, της Μ.Μ.Α.Δ. και της Υ.Δ.Α.Π. εντοπίστηκε, γύρω στις 2 μ.μ. και συνελήφθη ο 49χρονος καταζητούμενος, ο οποίος απέδρασε ενώ βρισκόταν υπό φρούρηση σε ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top