ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Η παραγωγική ικανότητα των εταιρειών ευθύνεται για τις όποιες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό

 Κομισιόν: Η παραγωγική ικανότητα των εταιρειών ευθύνεται για τις όποιες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό

Η παραγωγική ικανότητα των εταιρειών και όχι ο τρόπος με τον οποίον η Κομισιόν πραγματοποίησε τις παραγγελίες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ευθύνεται για τις οποίες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό στην ΕΕ, επεσήμαναν σήμερα εκ νέου ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Έρικ Μάμερ και ο αρμόδιος για το θέμα εκπρόσωπος Στέφαν Ντε Κέισμάκερ.

Σύμφωνα με την Κομισιόν η συγκεκριμένη στρατηγική, δηλαδή της επένδυσης σε πολλές εταιρείες, επιλέχθηκε σε συνέχεια της εντολής που δόθηκε από τους 27 αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων. Ο Έρικ Μάμερ ξεκαθάρισε ότι τα κράτη μέλη ήταν αυτά που αποφάσισαν πόσα εμβόλια θα αγοραστούν από την κάθε εταιρεία και υπενθύμισε ότι η Κομισιόν ενέργησε νωρίς, ως επενδυτής και επένδυσε στις εν λόγω εταιρείες μεταξύ άλλων στην ενίσχυση της παραγωγικής τους ικανότητας.

Υπενθύμισε ακόμα ότι η εμβολιαστική εκστρατεία της ΕΕ δεν έχει ουσιαστικά ξεκινήσει, και πως ήταν από το φθινόπωρο ξεκάθαρο ότι τα εμβόλια θα άρχιζαν να έρχονται από τα τέλη του 2020 και ο αριθμός θα αυξανόταν σταδιακά μέσα στο 2021. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ΕΕ έχει έτσι κι αλλιώς εξασφαλίσει πάνω από 2 δισ. δόσεις.

Ο Στέφαν Ντε Κέισμάκερ σημείωσε ότι το πνεύμα των διαπραγματεύσεων της Κομισιόν ήταν η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου και όχι "να βάλουμε όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι". Τέλος σε σχέση με θρυλούμενες διμερείς συμφωνίες κρατών μελών με εταιρείες, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στα ίδια τα εν λόγω κράτη μέλη.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top