Τζόνσον: Δύσκολες εβδομάδες και σκληρότερα μέτρα

Τζόνσον: Δύσκολες εβδομάδες και σκληρότερα μέτρα

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε από νοσοκομείο του Λονδίνου όπου άρχισαν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με «δύσκολες, δύσκολες εβδομάδες» στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

«Αν δείτε τους αριθμούς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα χρειαστεί να λάβουμε σκληρότερα μέτρα και θα τα ανακοινώσουμε εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε ο κ. Τζόνσον.

Αν και όπως είπε κατανοεί τον εκνευρισμό των πολιτών με τους συνεχείς περιορισμούς, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε «κρίσιμη» στιγμή και επομένως θα πρέπει να επιδειχθεί πειθαρχία.

Αναφερόμενος στη σχετικά αργή πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμών, την απέδωσε στην ανάγκη χρονοβόρων αυστηρών ελέγχων ποιότητας των εμβολίων που παραδίδονται από την Pfizer και την AstraZeneca.

Υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει μαζική αύξηση των εμβολιασμών, αλλά απέφυγε να ορίσει χρονικά την επίτευξη του στόχου για χορήγηση δύο εκατομμυρίων εμβολίων την εβδομάδα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO: ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: Aνάγκη ενίσχυσης της Άμυνας και της Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ

VIDEO: ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: Aνάγκη ενίσχυσης της Άμυνας και της Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ

Κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της Άμυνας και της Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ και της κοινής ετοιμότητας απέναντι σε κρίσεις.