ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Θέλει ν’ αποφύγει το ολικό lockdown η Κυβέρνηση - Η θέση για τα κομμωτήρια και η ενίσχυση του συστήματος υγείας

Θέλει ν’ αποφύγει το ολικό lockdown η Κυβέρνηση - Η θέση για τα κομμωτήρια και η ενίσχυση του συστήματος υγείας

Το ενδεχόμενο του ολικού lockdown θέλει ν’ αποφύγει η Κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο ξεκαθάρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση».

Παραδέχθηκε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου δεν είναι αυτή που θα θέλαμε τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο σε περίπτωση που υπάρξει ενδεχόμενο αυστηρού lockdown θα είναι επειδή οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων θα είναι τέτοιες.  

Παράλληλα, τόνισε ότι έχουν μελετηθεί οι χώροι στους οποίους γίνεται πιο εύκολη διασπορά και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο για να κλείσουν χώροι όπως τα κομμωτήρια.

«Η οικονομία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», τόνισε αναφορικά με το οικονομικό βάρος που αναγκάζεται να υποστεί η Κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιδημιολόγοι θα επισκεφθούν το Προεδρικό στις 11 το πρωί, με στόχο να ενημερώσουν τον ΠτΔ για την εικόνα της Κύπρου και να δώσουν τις δικές τους εισηγήσεις για τα νέα αυστηρότερα μέτρα.

Κατέστη σαφές από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι όποια απόφαση και να παρθεί θα δοθεί χρόνος στους πολίτες για να προετοιμαστούν (σ.σ. δεν θα αποφασιστεί και εφαρμοστεί σήμερα).

Καταληκτικά, ο κ. Κούσιος αποκάλυψε ότι υπάρχει πλάνο για ενίσχυση του συστήματος υγείας, μέσω αποστολής ιατρικού προσωπικού. 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μακρύ καυτό καλοκαίρι: Ασταμάτητες οι κίτρινες προειδοποιήσεις – Δείτε αναλυτικά

• Νεαρός ανέβηκε γονατιστός στο Σταυροβούνι για την αρραβωνιαστικιά του που πάσχει από καρκίνο - Δείτε βίντεο

• Ακύρωση πτήσεων: Σε πόσες μέρες πρέπει να πάρετε τα λεφτά σας πίσω – Τι συμβαίνει με καθυστερήσεις και πτώχευση αεροπορικής

• Τίτλοι τέλους για την «Προίκα του Μωρού» - Γιατί «μπήκε» σε αναστολή

• Το έχει…με την ξιφασκία ο Πρόεδρος: Δείτε σε βίντεο τον Νίκο Χριστοδουλίδη να παρακαλουθεί μαθήματα



Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Το κυπριακό και οι σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Οι εκδηλώσεις καταδίκης των κομμάτων κατά του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, έφεραν στο προσκήνιο τη διγλωσσία η οποία υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top