ΠΟΥ: Σε «ανησυχητική κατάσταση» η Ευρώπη λόγω της νέας παραλλαγής κορωνοϊού

ΠΟΥ: Σε «ανησυχητική κατάσταση» η Ευρώπη λόγω της νέας παραλλαγής κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανησυχεί για την εξάπλωση της μετάλλαξης του κορωνοϊού και του γενικά αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων στην Ευρώπη και συνιστά εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμησή του.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ανησυχητική κατάσταση η οποία επηρεάζεται ταυτόχρονα από σημαντική αύξηση των νέων λοιμώξεων και τη μετάλλαξη του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε σε μικρό χρονικό διάστημα περισσότερα από ό,τι κάναμε μέχρι τώρα. Τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να καταβάλουν ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες για την καταπολέμηση του ιού», τόνισε ο περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε σήμερα στην Κοπεγχάγη.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ ζήτησε «να εντατικοποιηθούν ξανά τα γνωστά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και οι περιορισμοί των επαφών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν οι νέες λοιμώξεις, να ανακουφιστούν οι υπηρεσίες υγείας και να σωθούν ζωές. Σε συνδυασμό με έναν επαρκή αριθμό διαγνωστικών τεστ, τη συμμόρφωση στους κανόνες καραντίνας και τον εμβολιασμό, αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν εάν συμμετάσχουμε όλοι», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πολύ σημαντική η συνάντηση ηγετών ΕΕ–περιοχής στην Κύπρο» - Αναφορές σε Τουρκία, νεκρή ζώνη και νέες στρατηγικές συνεργασίες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πολύ σημαντική η συνάντηση ηγετών ΕΕ–περιοχής στην Κύπρο» - Αναφορές σε Τουρκία, νεκρή ζώνη και νέες στρατηγικές συνεργασίες

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ με ηγέτες κρατών της περιοχής, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE