Ρωσία: Η Αρμενία επέστρεψε όλους τους Αζέρους αιχμαλώτους από τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ρωσία: Η Αρμενία επέστρεψε όλους τους Αζέρους αιχμαλώτους από τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Η Αρμενία επέστρεψε όλους τους Αζέρους κρατούμενους που πιάστηκαν αιχμάλωτοι κατά τη διάρκεια του πολέμου πέρσι στον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλλά η διαδικασία απελευθέρωσης των Αρμένιων κρατουμένων έχει ανασταλεί, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η πολεμική σύγκρουση έξι εβδομάδων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σταμάτησε τον Νοέμβριο μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση της Ρωσίας. Η συμφωνία προβλέπει την ανταλλαγή όλων των κρατουμένων μεταξύ των αζερικών και των αρμενικών δυνάμεων.

Το Γερεβάν τονίζει ότι πολλοί από τους αιχμαλώτους πολέμου παραμένουν στο Αζερμπαϊτζάν, ένα πρόβλημα που έθεσε στους συμπροέδρους της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ.

Ο Λαβρόφ ανέφερε ότι η Αρμενία δεν κατέθεσε αμέσως πλήρη κατάλογο των αιχμαλώτων, γεγονός που επιβράδυνε τη διαδικασία. Το Μπακού έχει δεχτεί όλους τους αιχμαλώτους πολέμου που ζήτησε, πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε πως Ρώσοι ειρηνευτές που αναπτύχθηκαν στην περιοχή ήρθαν σε επαφή με τις αρμενικές και τις αζερικές δυνάμεις για να προσδιορίσουν την τοποθεσία εκείνων που κατονομάστηκαν από την Αρμενία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τετράχρονο αγοράκι στο Μακάρειο: Ποιος το βρήκε στο βυθό της πισίνας και που βρισκόταν η μητέρα εκείνη τη στιγμή

Τετράχρονο αγοράκι στο Μακάρειο: Ποιος το βρήκε στο βυθό της πισίνας και που βρισκόταν η μητέρα εκείνη τη στιγμή

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία μεταφέρεται τετράχρονο αγοράκι που εντοπίστηκε από λουόμενη να βρίσκεται στο βυθό της πισίνας, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

BEST OF TOTHEMAONLINE