ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πληροφορίες για τους 2 νεκρους που ανακοινώθηκαν - 30 ασθενείς δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πληροφορίες για τους 2 νεκρους που ανακοινώθηκαν - 30 ασθενείς δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη 21/1 από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 178.


Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, 184 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 58 σε σοβαρή κατάσταση.

Επιπρόσθετα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 11.170 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) και βρέθηκαν 164 νέα περιστατικά κορωνοϊού (ποσοστό θετικότητας: 1,47%) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 29,636.

Θάνατοι

Τα δύο άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε άντρα, ηλικίας 77 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και άντρα, ηλικίας 84 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 178, εκ των οποίων 119 άντρες (67%), και 59 γυναίκες (33%).
Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 80 έτη.

Επίσης, 184 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 58 σε σοβαρή κατάσταση.

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου (60 ασθενείς)

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

8

Θάλαμος COVID

52

Λευκωσίας

(71 ασθενείς)

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

37 (7 εκτός αναπνευστήρα)

Θάλαμος COVID

27

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

7

Λεμεσού

(53 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

47

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

6


Νοσηλευόμενοι

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 184 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 58 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 58 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 30 είναι διασωληνωμένοι, οι εφτά νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 21 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 60 ασθενείς, στο ΓΝ Λευκωσίας 71, και στο ΓΝ Λεμεσού 53.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE