Φυλαχτού: Mε ειδικό εξοπλισμό μεταφέρθηκαν σήμερα οι δόσεις της Pfizer στους Τ/κ

Φυλαχτού: Mε ειδικό εξοπλισμό μεταφέρθηκαν σήμερα οι δόσεις της Pfizer στους Τ/κ

Με ειδικό εξοπλισμό μεταφοράς παραδόθηκαν σήμερα στους Τ/κ οι 1170 δόσεις του εμβολίου Pfizer, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, Λεωνίδας Φυλαχτού.

Σε επικοινωνία με το ΚΥΠΕ, ο κ. Φυλαχτού είπε ότι πρόκειται για ένα ειδικό μικρό ψυγείο το οποίο διατηρεί την θερμοκρασία στους -70 ώστε να μεταφερθεί απευθείας η ποσότητα των συγκεκριμένων εμβολίων στα ψυγεία στα κατεχόμενα όπου διατηρούνται σε φύλαξη για να χρησιμοποιηθούν όποτε θέλουν οι Τ/κ, κάτι που – όπως είπε – δεν είχαν στη διάθεσή τους την περασμένη φορά και γι’ αυτό η πρώτη παρτίδα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί εντός 5 ημερών.

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια με τον τρόπο που μεταφέρθηκαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους Τ/κ ανάλογα με το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και σημείωσε ότι ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας. Το ειδικό ψυγείο επιστράφηκε μετά την τοποθέτηση των δόσεων στα ψυγεία στα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής στην ε/κ πλευρά.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE