ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαία Εισαγγελέας στο ΕΚ: Το 10% των μελλοντικών υποθέσεων του EPPO θα έχουν και κυπριακό συστατικό

Ευρωπαία Εισαγγελέας στο ΕΚ: Το 10% των μελλοντικών υποθέσεων του EPPO θα έχουν και κυπριακό συστατικό

Το 10% των μελλοντικών υποθέσεων του EPPO θα έχουν και κυπριακό συστατικό.

To 10% των μελλοντικών υπό εξέταση υποθέσεων της νεοσυσταθείσας Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, μπορεί να αφορά την Κύπρο, δήλωσε η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, επικεφαλής του EPPO απευθυνόμενη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και Ελέγχου του Προϋπολογισμού, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (LIBE- CONT), επικαλούμενη υπολογισμό βάση δεδομένων που εξετάστηκαν από αιτήματα αμοιβαίας συνδρομής και παρελθούσες υποθέσεις.

H Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, επικεφαλής του EPPO (European Public Prosecutors Office) σημείωσε στην παρέμβασή της την έλλειψη συμφωνίας με την Φιλανδία και την Κύπρο για τη μέθοδο εργασίας των αποσπασμένων εισαγγελέων από τις δύο αυτές χώρες. Η Λάουρα Κοβέσι σημείωσε ότι θα συνεχίσει να εξηγεί στα δύο κράτη μέλη ότι ο κανονισμός λειτουργία τους EPPO δίνει τη δυνατότητα εργασίας των εθνικών αποσπασμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων και σε αμιγώς εθνικές υποθέσεις, αν δεν θίγεται η διαθεσιμότητά τους να χειρίζονται και ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Σε σχέση με την κατανομή των υποθέσεων ανά χώρα, η Ευρωπαία Εισαγγελέας δήλωσε συγκεκριμένα πως "υπολογίζουμε ότι θα παραλάβουμε στην αρχή περί τις 3000 υποθέσεις" και έκτοτε "περί τις 2000 υποθέσεις ανά έτος".

Ειδικά για την Κύπρο τόνισε "θα ήθελα να απαντήσω στα ερωτήματα που σχετίζονται με την Κύπρο και τον κίνδυνο μπλοκαρίσματος του EPPO. Είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των εγκληματικών ερευνών με ενδιαφέρον για το EPPO σε σχέση με την Κύπρο ήταν ιστορικά εξαιρετικά χαμηλός. Εξετάσαμε προσφάτως την εμπειρία σε μερικές υπηρεσίες εισαγγελίας και αιτήματα αμοιβαίας συνδρομής σε σχέση με την Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια και οι οποίες θα ήταν σχετικές για το EPPO και με βάσει τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι μέχρι και το 10% των μελλοντικών υποθέσεων θα έχει ένα συστατικό που θα σχετίζεται με την Κύπρο. Αυτό είναι αρκετή δουλειά και για αυτό χρειαζόμαστε εισαγγελείς πλήρους απασχόλησης στην Κύπρο".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top