Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι η συσσώρευση εμβολίων «τροφοδοτεί την πανδημία»

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι η συσσώρευση εμβολίων «τροφοδοτεί την πανδημία»

Οι πλούσιες χώρες, που βρίσκονται σε αντιπαράθεση για τις προμήθειες των εμβολίων κατά της Covid-19, πρέπει να σκεφτούν την κατάσταση σε φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας πως η συσσώρευση εμβολίων «τροφοδοτεί την πανδημία». 

Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ έκαναν δηλώσεις, αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι συμφώνησε σε ένα σχέδιο για τον έλεγχο των εξαγωγών εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, με το επιχείρημα ότι πρέπει να το κάνει για να διασφαλίσει τις δικές της προμήθειες.

«Εάν συσσωρεύουμε εμβόλια και δεν μοιραζόμαστε, θα υπάρξουν τρία πολύ μεγάλα προβλήματα. Το ένα, το έχω πει, θα είναι μια καταστροφική ηθική αποτυχία, κατά δεύτερον η πανδημία θα τροφοδοτείται και τρίτον θα υπάρξει μια πολύ αργή παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη», είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια ψηφιακής ενημέρωσης.

«Επομένως, είναι επιλογή μας και ελπίζω ότι θα επιλέξουμε το σωστό», τόνισε.

Ο Μάικ Ράιαν, ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, στην οποία παρέστησαν μια μαία από την Ουγκάντα και μια νοσηλεύτρια από το Πακιστάν, ότι ο κόσμος πρέπει να σκεφθεί τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής. Αποδοκίμασε τις χώρες «που δίνουν μάχη για ολόκληρη την πίτα», όταν οι επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής στις φτωχές χώρες «δεν έχουν καν πρόσβαση στα ψίχουλα».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Βίντεο - «Δεν είναι απλό φαινόμενο»: Προειδοποίηση Λέκκα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ – Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 12 Νοεμβρίου, ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί για την ανάγκη ψυχραιμίας αλλά και προσοχής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο δεν είναι απλό και οι επόμενες 48 ώρες θα είναι καθοριστικές για την εξέλιξή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE