ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ανησυχία για εισαγωγή του νοτιοαφρικανικού στελέχους του ιού και στην Κύπρο

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Ανησυχία για εισαγωγή του νοτιοαφρικανικού στελέχους του ιού και στην Κύπρο

Ανησυχία για εισαγωγή του νοτιοαφρικανικού μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού και στην Κύπρο, εκφράζει το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ενταθούν τα μέτρα επιτήρησης στα αεροδρόμια.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δρ Καραγιάννης είπε ότι δεν έχουμε ιδιαίτερες αεροπορικές συγκοινωνίες με τη Νότιο Αφρική, αλλά θα μπορούσε να έρθει στη χώρα αν κάποιος ταξιδεύσει μέσω τρίτου αεροδρομίου προς την Κύπρο και μας φέρει τον ιό με αυτόν τον τρόπο. Επίσης μπορεί να γίνει, είτε από ευρωπαϊκές χώρες όπου υπήρξε διασπορά του ιού.

«Έχουμε ακούσει ότι βρίσκεται και στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ευκρινές από πού έχει κολλήσει ο ιερέας. Είναι θέμα της ιχνηλάτισης πλέον για να δούμε ακριβώς πώς μπήκε ο ιός στην Ελλάδα και σε ποιους έχει μεταδοθεί», σημείωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.

BEST OF TOTHEMAONLINE