Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή της δήλωση η Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ ανέφερε πως ήδη παραλήφθηκαν από την ΕΕ 4,5 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Πρόσθεσε ότι 80 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου Sinovac στάλθηκαν στο ψευδοκράτος από την Τουρκία.
Η κ. Ντογρούγιολ ανέφερε ακόμη πως το θέμα της προμήθειας εμβολίων, αλλά και της εγγραφής του χαλουμιού, τέθηκαν από τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κατά τη συνομιλία που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.
Οι πρωτοβουλίες Τατάρ για προστασία της δημόσιας υγείας και για έγκαιρη προμήθεια των εμβολίων που αναλογούν στους Τ/κ από την ΕΕ υλοποιούνται διαρκώς, κατέληξε.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




