ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Χ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ: Ο λόγος που δεν έγινε διαγωνισμός για την προμήθεια rapid tests – «Καμία μαύρη τρύπα και χορός εκατομμυρίων» - ΒΙΝΤΕΟ

Χ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ: Ο λόγος που δεν έγινε διαγωνισμός για την προμήθεια rapid tests –  «Καμία μαύρη τρύπα και χορός εκατομμυρίων» - ΒΙΝΤΕΟ

Στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» και τον Νικήτα Κυριάκου φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 18/2 η Διευθύντρια του Υπ. Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη.

Η  κυρία Γιαννάκη  κλήθηκε να απαντήσει σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» γύρω από την αγορά rapid tests και αν προκύπτει οποιαδήποτε «οσμή σκανδάλου».

Σύμφωνα λοιπόν με την Διευθύντρια του Υπ. Υγείας λόγω της αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία που είναι και ένα απρόβλεπτο γεγονός δεν άφησε περιθώριο για ένα ανοικτό διαγωνισμό αφού  το χρονοδιάγραμμα ενός ανοικτού διαγωνισμού με βάση τη σχετική νομοθεσία, είναι τουλάχιστον 2 μήνες και στην προκειμένη η επιλογή της ανοικτής διαδικασίας επιτείνει την αβεβαιότητα και σε άλλους τομείς, πέραν από τη δημόσια υγεία,  και την οικονομία.

Τόνισε ότι  οι  διαδικασίες έχουν διενεργηθεί με τη συμμετοχή όλων των  εκάστοτε διαθέσιμων οικονομικών φορέων που μπορούσαν να ανταποκριθούν άμεσα με ποιοτικά προϊόντα και στις διαβούλευση συμμετείχαν από 19 έως 26 φορείς που έδειξαν ενδιαφέρον.

Συνεπώς, πρόσθεσε, το Υπουργείο Υγείας απορρίπτει τον ισχυρισμό για «μαύρη τρύπα» και «χορός εκατομμυρίων» με τα rapid test, εφ΄όσον αποδεδειγμένα και αιτιολογημένα ακολουθήθηκαν οι δέουσες διαδικασίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top