Η έξαρση του ιού ιδιαίτερα στη Λεμεσό δε διχάζει όπως φαίνεται μόνο τους πολίτες αλλά και τα ίδια τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του σε διάφορα μέσα ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης τα αυξημένα θετικά κρούσματα στη συμπρωτεύουσα ίσως να οφείλονται και στην -περιβόητη πλέον- βρετανική μετάλλαξη που καθιστά τον ιο πιο επιθετικό και 50% πιο πιθανόν να προσβληθείς από αυτόν.
Λίγο αργότερα, το έτερο μέρος της επιστημονικής ομάδας, Δρ Μαρία Κολιού επί της ουσίας 'άδειασε' τον συνάδελφο της τονίζοντας πως αν η έξαρση οφειλόταν στο βρετανικό στέλεχος, δε θα ήταν τοπική. 'Γιατί να υπάρχει η βρετανική μετάλλαξη μόνο στη Λεμεσό;' αναρωτήθηκε ενώ στη συνέχεια έδωσε τη δική της εκδοχή για το τι πάει τελικά λάθος 'Είναι απείθαρχοι, αυτό είναι το πρόβλημα' πρόσθεσε η Δρ Κολιού ξεσηκώνοντας μάλιστα θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της Λεμεσού.
Το ίδιο πάνω κάτω συνέβη και σε ότι αφορά τα σχολεία αφού μετά τις εστίες μετάδοσης που έκαναν την εμφάνιση τους κάποιοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τους καθηγητές, ότι ευθύνονται για τη διασπορά γνωρίζοντας την άμεση απάντηση του συνδέσμου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει
• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές
• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»
• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»
• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις