Σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων

Σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα θα βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς σχεδόν 3.300 οικογενειών δικαιούχων του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (Επίδομα Χαμηλοσυνταξιούχων), που είναι ταυτόχρονα και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, τα αναδρομικά ποσά της αύξησης του επιδόματος για το έτος 2020.

Υπενθυμίζεται ότι με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, το Επίδομα Χαμηλοσυνταξιούχων αυξήθηκε κατά το 2020, ούτως ώστε κανείς από τους δικαιούχους να μην διαβιεί με συνολικά εισοδήματα κάτω από το όριο φτώχειας.
 
Σημειώνεται ότι η αύξηση του Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχων, η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί και αναδρομικά για ολόκληρο το 2020 για τους δικαιούχους του Σχεδίου, διασφαλίζει ελάχιστο συνολικό εισόδημα για ένα μονήρη χαμηλοσυνταξιούχο στα €710 μηνιαίως και για ένα ζεύγος χαμηλοσυνταξιούχων στα €1.216 μηνιαίως.

Όπως αναφέρεται, η αύξηση του Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχων εφαρμόστηκε ήδη για τις υπόλοιπες 31.000 οικογένειες συνταξιούχων, που είναι δικαιούχοι του Σχεδίου, αλλά δεν είναι ταυτόχρονα και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, με την αύξηση του επιδόματος και την καταβολή των αναδρομικών για το έτος 2020, να πραγματοποιούνται τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

Η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μεταφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φόντο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE