Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη βιομηχανική πλευρά της παρασκευής εμβολίων, θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Τζέφρι Ζάιεντς, συντονιστή της ομάδας για τη μάχη κατά της Covid-19 στον Λευκό Οίκο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή που πρόσκειται στις συνομιλίες.
Η ιδέα είναι να "εργαστούμε συντονισμένα ώστε να μην δημιουργηθεί 'μποτιλιάρισμα'" για τους Ευρωπαίους παρασκευαστές εμβολίων, εξήγησε.
Η Ουάσινγκτον διαθέτει ένα αυστηρό πλαίσιο για τις εξαγωγές όλων των απαραίτητων συστατικών για τα εμβόλια, οι οποίες υπόκεινται σε ειδικές άδειες.
"Ο καθένας έχει τους κανόνες του, που είναι νόμιμοι. Η ιδέα δεν είναι να τους ξανασυζητήσουμε", αλλά να εξετάσουμε "τις διοικητικές διαδικασίες που εφαρμόζονται" για τις εξαγωγές συστατικών και να δούμε "πώς θα τις διευκολύνουμε, θα τις επιταχύνουμε", υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή πηγή.
"Πρόκειται για ένα προληπτικό διάβημα. Καθώς η παραγωγή εμβολίων στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά σε ισχύ, θέλουμε να διασφαλίσουμε πως όλα τα συστατικά μπορούν να ακολουθήσουν", διευκρίνισε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις