Η ΕΕ διολισθαίνει συνεχώς υπέρ της Τουρκίας, λέει η Αδούλωτη Κερύνεια

Η ΕΕ διολισθαίνει συνεχώς υπέρ της Τουρκίας, λέει η Αδούλωτη Κερύνεια

Την εκτίμηση ότι η ΕΕ διολισθαίνει συνεχώς υπέρ της Τουρκίας και σιγά σιγά "πάει να εξελιχθεί σε καταλύτη, όχι για σωστή λύση του Κυπριακού, αλλά καταλύτη και μοχλό πίεσης για να νομιμοποιήσουμε εμείς το αποτέλεσμα της Τουρκικής εισβολής και κατοχής", διατυπώνει σε ανακοίνωση η Αδούλωτη Κερύνεια.


Στην ανακοίνωση εκφράζει το φόβο ότι αυτή η κλιμάκωση της Ευρωπαϊκής στάσης θα κορυφωθεί στην άτυπη πενταμερή "στην οποία αλόγιστα πάνε να εγκλωβισθούν, Ελλάδα και Κύπρος" υποστηρίζοντας ότι μέσω του Ύπατου Εκπροσώπου Ζοζέπ Μπορέλ "η  Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί και άλλους συμβιβασμούς, πέραν της σωρείας συμβιβασμών που ήδη έγιναν".

Η Αδούλωτη Κερύνεια εκτιμά ότι η παρουσία της ΕΕ στην άτυπη πενταμερή, εξυπηρετεί σκοπιμότητα και καλεί κάθε Κύπριο πατριώτη "να ενεργήσει από τώρα, προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε τρόπο ώστε, να μην συμμετάσχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε πενταμερή ως κοινοτάρχης  και η Κυπριακή Δημοκρατία να επανατοποθετήσει το Κυπριακό στη σωστή του βάση".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE