Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση μετά τη βλάβη σε μονάδα του Βασιλικού

Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση μετά τη βλάβη σε μονάδα του Βασιλικού

Αποκαθίσταται η παροχή της ηλεκτροδότησης μετά τη βλάβη, που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε μονάδα του Βασιλικού.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπουλου, η βλάβη σημειώθηκε στις 9.43πμ στη μονάδα αριθμός 3 του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές παγκύπρια.
 
Αμέσως, πρόσθεσε, τέθηκαν σε λειτουργία οι μονάδες ταχείας εκκίνησης και εντός 20 λεπτών ξεκίνησε η σταδιακή ηλεκτροδότηση. Η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται, είπε η κ. Παπαδοπούλου. Ανέφερε επίσης ότι θα διερευνηθεί το πρόβλημα που προέκυψε στη μονάδα, ενώ τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά.
 
Οι περιοχές που επηρεάστηκαν είναι σε παγκύπρια βάση, σύμφωνα με το σύστημα υποσυχνότητας του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, σημείωσε.
 
Εξήγησε ότι όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα σε μια μονάδα, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ικανότητα παραγωγής, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η ζήτηση και αφαιρείται φορτίο, όπως θερμοσυσσωρευτές, τα κλιματιστικά, κάποια ελεγχόμενα κεντρικά συστήματα και υδραντλίες.
 
Από τη στιγμή που τίθενται σε λειτουργία οι μονάδες ταχείας εκκίνησης η ηλεκτροδότηση επανέρχεται, κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE